Ensi-iltoja

Tervetuloa! Tässä TINFO-palvelussa voit selata ammatti- ja harrastajateattereiden tulevia ja menneitä ensi-iltoja.

HUOM! Koronaviruksen leviämistä ennaltaehkäisevien toimien ja määräysten vuoksi, kevään ensi-iltoihin on tullut muutoksia ja peruutuksia.

Katso myös: Teatteri kotisohvalle

Voit tehdä esim. aikarajauksia vuoden tai päivämäärän perusteella. Pelkät kesäteatteriesitykset saat listaan valitsemalla Näytä vain -> Kesäteatteri.

Omat ensi-iltatietosi voit ilmoittaa lomakkeella jonka löydät osoitteesta www.tinfo.fi/ilmoita-ensi-ilta

Kautta rantain

Ensi-ilta: 30.06.2018
Teatteri: Purjeveneteatteri Joutava Ruuhi
Maakunta: Etelä-Karjala
Kirjailija: Perrine Ferrafiat
Ohjaaja: Perrine Ferrafiat
Tagit: Kesäteatteri, Ammattiteatteri

Joutavan Ruuhen puinen purjevene seilaa taas kesällä 2018 Saimaan rannoilla uudella tuotannollaan Kautta rantain​. Kautta rantain on sarja intiimejä esityksiä, jotka perustuvat Saimaan saariston tarinoihin eläimistä ja luonnosta.  
 
Joutavan Ruuhen ensimmäinen näytelmä, kiitosta kerännyt Tyvenestä kerran, esitettiin käyttäen purjevenettä näyttämönä ja laituria katsomona. Tämän kesän kiertueella katsojat viedään purjeveneen sisään 3-5 hengen ryhmissä. Veneen ikkunoista tulee näyttämö viiden minuutin pituisille esityksille. Saimaan maisema on kulissi ja kajuutta kaikukoppa soittimelle, jonka soittamisessa käytetään koko purjevenettä. 
 
Joutava Ruuhi keräsi tarinoita katsojilta ja saaristolaisilta kiertueen 2017 aikana. Kesällä 2018 tarinat tuodaan takaisin Saimaalle nukketeatteriesitysten muodossa. Perrine Ferrafiat’n käsikirjoittamat ja ohjaamat näytelmät sisältävät muun muassa tarinat satavuotiaan erakon lampaista sekä koirasta, joka häipyi ilmaan.
 
“Pienet ja suuret kertomukset, arkipäivän sattumukset ja entisaikain legendat; tarinat tallettavat elävän muiston paikasta. Ja vaikka ne ovat aina erilaisia, niissä kaikissa on jotain universaalia, jotain inhimillistä, jotain kuulemisen arvoista​”,​ Ferrafiat toteaa.  
 
JOUTAVA RUUHI - PALKITTU, UTELIAISUUTTA HERÄTTÄNYT ILMIÖ
 
Joutava Ruuhi on Saimaalla kiertävä ammattinukketeatteri, jolle purjevene on paitsi kulkuväline, myös näyttämö ja soitin. Joutava Ruuhi on kahden ensimmäisen kiertuekesänsä aikana herättänyt katsojien uteliaisuuden yhdistämällä perinneveneilyn ja kesäteatterin. Se sai Lappeenrannassa Kulttuurivalo -palkinnon 2016 ja nostettiin Etelä-Saimaan vuoden 2017 merkittäviin kulttuuritapahtumiin.
 
Kautta rantain -työryhmä: Ohjaaja, käsikirjoittaja: Perrine Ferrafiat Äänisuunnittelija, laivamuusikko: Emma Golnick Kippari: Satu Kivistöhttp://joutavaruuhi.wordpress.com

Lisätietoja: joutavaruuhi.wordpress.com Ohjaaja Perrine Ferrafiat: 044 988 3385 Tiedottaja Emma Golnick: 040 553 2656 joutava.ruuhi(a)gmail.com

« Ensi-iltoja