Voit tehdä esim. aikarajauksia vuoden tai päivämäärän perusteella. Esimerkiksi pelkät kesäteatteriesitykset saat listaan valitsemalla Näytä vain -> Kesäteatteri.

Tarkista ajankohtaiset esitystiedot teatterin omilta verkkosivuilta

Omat ensi-iltatietosi voit ilmoittaa lomakkeella jonka löydät osoitteesta www.tinfo.fi/ilmoita-ensi-ilta

Yksi lensi yli käenpesän

Ensi-ilta: 08.06.2018
Teatteri: Suomenlinnan kesäteatteri
Kaupunki: Helsinki
Maakunta: Uusimaa
Kirjailija: Ken Kesey (suom. Sami Parkkinen)
Dramaturgi: Dale Wasserman
Ohjaaja: Juha Kukkonen
Yhteistuotanto: Ryhmäteatteri
Tagit: Kesäteatteri, Ammattiteatteri

Suomenlinnan kesäteatteri / Ryhmäteatteri

Aikamme tunnetuimpiin klassikoihin kuuluva Yksi lensi yli käenpesän nähdään Juha Kukkosen ohjaamana Suomenlinnan kesäteatterissa kesällä 2018.

Yksi lensi yli käenpesän on hillittömän hauska, mutta realistisuudessaan myös vakava kuvaus mielisairaalan arjesta, jossa demokratian nimissä valtaa käytetään häikäilemättömästi heikoimpia kohtaan. Yhteiskuntaan sopimattomaksi luokiteltu entinen vanki Randle P. McMurphy (Robin Svartström) lähetetään mielisairaalaan diagnisoitavaksi. Laitoksen säännöt ja rutiinit eivät sovi auktoriteettivastaiselle ja säännöistä piittaamattomalle McMurphylle, joka onnistuukin herättelemään osaston muita potilaita hauskanpitoon ja kyseenalaistamaan vanhoja toimintatapoja.

Osaston vahvin auktoriteetti on ynseä ja manipuloiva hoitaja Ratched (Minna Suuronen), joka ei kaihda keinoja pitääkseen järjestyksen osastollaan haluamallaan tavalla. Ratchedin ja McMurphyn välistä tahtojen taistelua lähietäisyydeltä seuraa tarkkanäköinen kuuromykkä potilas Päällikkö Bromden (Robert Kock).

Svartströmin, Suurosen ja Kockin lisäksi muissa rooleissa nähdään Wanda Dubiel, Tommi Eronen, Amira Khalifa, Tiia Louste, Mikko Penttilä, Alex Anton (TeaK), Geoffrey Erista (TeaK), Jutta Järvinen (TeaK) ja Aapo Puusti (TeaK).

Ken Keseyn romaanin pohjalta näytelmäksi sovittanut Dale Wasserman
Suomennos Sami Parkkinen
Ohjaus Juha Kukkonen
Lavastus Janne Siltavuori
Valosuunnittelu Ville Mäkelä
Äänisuunnittelu Jussi Kärkkäinen
Pukusuunnittelu Ninja Pasanen
Maskeeraussuunnittelu Ari Haapaniemi

Suomenlinnan kesäteatteri, Suomenlinna, Helsinki, Uusimaa, www.ryhmateatteri.fi

Ensi-ilta 8.6.2018

« Ensi-iltoja