29.04.2021

ANTI2021 Great Mess

ANTI – Contemporary Art Festival 14.-19.9.2021

ANTI – Contemporary Art Festival järjestetään 20. kerran Kuopiossa 14.-19.9.2021. Tämänhetkisessä haastavassa tilanteessa on aika kääntyä ANTI-festivaalin ydinajatuksen puoleen; festivaali on yleisölle maksuton, ilmainen lahja. Juhlimme kahtakymmentä toimintavuottamme pohtimalla festivaalin perusperiaatetta – antamista, antamiseen osallistumista. Festivaali osallistuu tuttuun tapaan monenlaisiin ajankohtaisiin keskusteluihin ja ravistelee käsityksiämme ihmisestä, yhteiskunnasta ja taiteesta.

Vuoden 2021 festivaalin pääteos on helsinkiläisen taidekollektiivin WAUHAUSin Suurenmoinen sotku, joka vie osallistujan jätteiden loppusijoituspaikkaan, Itä-Suomen suurimmalle, Jätekukon kaatopaikalle. Paikkaerityinen esitys kurottaa kohti maailmaa, jossa emme enää ajattele ihmistä kaiken keskipisteenä. Lue lisää teoksesta täällä!

ANTI-festivaali valtaa uudistuneen Kantti-korttelin maksuttomia, julkisia tiloja ja tuttuun tapaan myös muita kaupungin julkisia tiloja.

Pekka Mäkisen ja Kim Saarisen näyttely Antiversary 20 juhlistaa festivaalin 20-vuotista menestystarinaa ja roolia live art -taiteen sekä kuopiolaisen kaupunkikulttuurin kehittäjänä.

Mäkisen kuvat ja Saarisen videot eivät kerro ainoastaan yhden festivaalin historiaa, vaan tarjoavat myös katsauksen pohjoissavolaiseen, suomalaiseen ja ulkomaiseen live art -taiteeseen ja julkiseen taiteeseen sekä niiden kehitykseen. Näyttely tuo esiin monitaustaisia ja monialaisia taiteilijoita, jotka ovat työskennelleet festivaalilla 20 vuoden aikana. Lisäksi se on mielenkiintoinen katsaus Kuopion historiaan: kaupunkikuvan muutokseen ja asukkaiden monimuotoistumiseen.

Festivaaliohjelmisto

 

Sinua voisi kiinnostaa

Festivaalit Tapahtumat