03.06.2021

Anna-Mari Karvonen. Kuvaaja: Jaakko Pietiläinen.

Anna-Mari Karvonen Teatteri Takomon taiteelliseksi johtajaksi

Teatteriyhdistys Takomo ry on valinnut uudeksi taiteelliseksi johtajaksi dramaturgi-ohjaaja Anna-Mari Karvosen. Karvonen aloittaa nelivuotiskautensa vuoden 2022 alussa.

Anna-Mari Karvonen (s. 1982) on helsinkiläinen dramaturgi-ohjaaja. Hän on valmistunut  Teatterikorkeakoulun Dramaturgian koulutusohjelmasta vuonna 2010.

Karvosella on laaja kokemus niin teatterialan vakiintuneissa rakenteissa kuin vapaan kentän monitaiteisissa työryhmissä toimimisesta.

Karvosen viimeisimpiin ohjaustöihin lukeutuu Filosofien rakkaustarinat -kuunnelmasarja, Asennot Q-teatterissa, yhdessä taiteilija Anni Puolakan kanssa ohjattu Amor Fati Kiasma-teatterissa sekä Peggy Pickit ser Guds ansikte Svenska Teaternissa. Myös Baltic Circle -festivaali on esittänyt useita Karvosen koollekutsumien työryhmien teoksia. Karvonen on palkittu Näyttämötaiteen valtionpalkinnolla vuonna 2018.

Teatteri Takomon johtajan paikkaa haki 22 henkilöä.

"Karvosen aiempien ohjausten korkea ja inspiroiva taso vakuutti Takomon jäsenistön. Odotamme innolla työskentelyä hänen kanssaan", hallituksen puheenjohtaja Tuomas Rinta-Panttila sanoo.

"On suuri ilo päästä työskentelemään pitkäjänteisesti ja keskustellen Takomon huikean ensemblen kanssa. Taiteesta ja sen tekemisen edellytyksistä on pidettävät erityisen hyvää huolta juuri nyt. Odotan
innolla, että pääsen Takomon taiteellisena johtajana myötävaikuttamaan teatteritaiteen toipumiseen tästä kriisistä." Karvonen kommentoi.

Lisätiedot

Tuomas Rinta-Panttila
Teatteriyhdistys Takomo ry:n puheenjohtaja
puh. 050 542 6254

Anna-Mari Karvonen
puh. 050 359 9588

Karvosen kuva Jaakko Pietiläinen

Sinua voisi kiinnostaa

Uutiset