26.03.2013

Arvi Kivimaan rahasto jakoi tukea teatterintekijöiden kansainväliseen liikkuvuuteen


Arvi Kivimaan rahasto on jakanut kansainvälisen liikkuvuuden tukea kahdelle teatterihankkeelle. Rahastosta tuetaan Esa Kirkkopellon ja Toisissa tiloissa -kollektiivin kutsuesiintymistä Venetsian Biennaalissa heinäkuussa ja Kulttuuriyhdistys Agoran yhdessä Mosambikin valtionyliopiston (UEM) toteuttamaa hanketta, jossa Aleksis Kiven romaani Seitsemän veljestä dramatisoidaan musiikkiteatteriesitykseksi. Portugalinkielisen Sete irmãos -esityksen ensi-ilta on 27. huhtikuuta 2013 Maputossa, ja sen ohjaa Laura Jäntti.

Toisissa tiloissa on kutsuttu Venetsiaan 2.-3. heinäkuuta 2013, jossa ryhmä demonstroi Olives and Stones -harjoitteensa, ja taiteellisen tutkimuksen professori ja taiteilija Esa Kirkkopelto pitää esitelmän taidebiennaalin Aalto-paviljongissa.
 

Teatterin tiedotuskeskuksen (TINFO) hallinnoiman Arvi Kivimaan rahaston tarkoitus on edistää teatterialan ammattilaisten kansainvälistä liikkuvuutta ja mahdollistaa kansainvälistä verkostoitumista. Rahastosta voidaan sen taloudellisen tilanteen mukaan myöntää tukia teatterintekijöiden hankkeisiin vuosittain tai harvemmin Maailman teatteripäivänä, jota vietetään 27. maaliskuuta.

Professori Arvi Kivimaa (1904-1984) oli teatterivaikuttaja, jonka aloitteesta Kansainvälisen teatteri-instituutin (ITI) julistama Maailman teatteripäivä syntyi vuonna 1961.
 
Lisätietoja Maailman teatteripäivästä TINFO-verkkosivuilla.