19.05.2021

Ejaculation Falls. Kuva: Sirkku Rosi: Shared Waters.

Avoin esiintyjähaku Ejaculation Falls -teokseen

Miten kuvailisit seksuaalisuuttasi? Miten halu elää ja muuttuu? Mistä kaikkialta nautintoa voi löytyä? Onko vaginaalisen kehon ejakulaatio 2020-luvun viimeinen tabu?

Sana ejaculation tarkoittaa englannin kielessä sekä seksuaalista kliimaksia että yhtäkkistä sanojen tunteellista purskahdusta, halua tulla kuulluksi. Ejaculation Falls on esitys, jossa kokoonnutaan seksuaalisuuden monimuotoisuuden äärelle. Siellä on mahdollisuus jakaa seksuaalisuudesta ja seksistä sellaista, mikä on piilossa tai mille ei tunnu olevan julkisessa puheessa tilaa.

Näyttämölle avautuva erilaisten kokemusten vuoropuhelu johdattaa normien ja kollektiivisten mielikuvien tuolle puolen. Se kutsuu tutkimaan seksuaalisuuden voimaa ja ulottuvuuksia sekä sanoittamaan uudelleen niitä tapoja, joilla seksuaalisuudesta puhutaan. Ejakulaatioputoukset on paikka kysymyksille, muutokselle ja seksipositiivisemman maailman toteutumiselle.

Esityksen työryhmään haetaan nyt kuutta oman kokemuksensa tai kokemattomuutensa asiantuntijaa

Esitystä työstetään syksyn aikana yhdessä ohjaajan ja muun työryhmän kanssa turvallisen tilan periaatteiden mukaisesti; periaatteet luodaan yhdessä työskentelyn alussa. Työskentely koostuu esiintyjien haastatteluista, yhteisistä keskusteluista ja näyttämötyöskentelystä, jokaisen esiintyjän lähtökohdat huomioonottaen. Työskentelykielet ovat suomi ja englanti. Toivomme hakemuksia eri ikäisiltä, erityisesti nais-, trans- ja muunsukupuolisilta sekä muihin sukupuolivähemistöihin kuuluvilta hakijoilta. Esitykset ja harjoitukset järjestetään esteettömissä tiloissa. Hakeminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta esiintymisestä.

Ejaculation Falls on Baltic Circle -teatterifestivaalin , SICK!-festivaalin ja Espoon Kaupunginteatterin yhteistuotanto. Se saa kantaesityksensä Espoon Kulttuurikeskuksen Louhisalissa osana Baltic Circle -festivaalia marraskuussa 2021.

Teoksen koollekutsuja Essi Rossi on Helsingissä asuva ohjaaja ja dramaturgi, joka toimii monipuolisesti teatterin ja esitystaiteen kentällä. Rossi on työskennellyt vuosia sukupuolen ja seksuaalisuuden sekä niiden potentiaalin parissa mm. teoksessa Ejaculation – Discussions About Female Sexuality, joka kantaesitettiin Kansallisteatterissa vuonna 2018 ja Edinburgh Fringe -festivaalilla Skotlannissa 2019.

Työryhmän muut jäsenet

Ohjaus ja dramaturgia  Essi Rossi
Äänisuunnittelu ja musiikki  Sarah Kivi
Skenografia  Milla Martikainen
Pukusuunnittelu Liisa Pesonen
Dramaturgi Michelle Orenius
Seksuaaliterapeutti Karoliina Vuohtoniemi

Hakuohjeet

Kerro vapaamuotoisessa hakemuksessasi (max 2000 merkkiä tai max 5 min video), jossa kerrot itse, miksi haluat mukaan kokemusasiantuntijaksi esitykseen. Otsikoi hakemuksesi “Esiintyjähaku” ja lähetä hakemuksesi sähköpostilla viimeistään 1.6. osoitteeseen falls@balticcircle.fi. Liitä mukaan yhteystietosi. Kaikki hakemukset käsitellään luottamuksellisesti ja hakijoihin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

Aikataulu 2021

Hakuaika 17.5.–1.6.2021

Kesäkuu:
Valinnoista ilmoittaminen ja 2-3 tapaamista etänä ja Helsingissä

Kesä-lokakuu:
Kotitehtäviä ja 3 etätapaamista

Marraskuu:
Harjoitukset Helsingissä, alustava aikataulu:
1.–14.11. Harjoitukset arki-iltaisin ja viikonloppuisin
15.–20.11. Kokopäiväinen työskentely

Esitykset:
19.–20.11. Baltic Circle -festivaalilla Espoon Kulttuurikeskuksen Louhisalissa

Mukaan valituille esiintyjille maksetaan 500 euron palkkio.
Esityksen valmistamisessa on mukana seksuaaliterapeutti.
Esityksen kielet ovat suomi ja englanti.