07.10.2021

Baltic Circle banneri 2021

Kosteikot, jokivirrat, ejakulaatio ja alkulima – vedet virtaavat Baltic Circle -festivaalin ohjelmistossa

Kansainvälinen teatterifestivaali Baltic Circle järjestetään 18. kerran 19.–27.11.2021 Helsingissä ja Väätäiskylässä, Keski-Suomessa. Festivaalin ohjelmistossa nähdään neljä kantaesitystä, kotimaisia ja kansainvälisiä vierailuesityksiä sekä retkeillään festivaalin ennallistamiskohteessa Oravasuolla.

“Ilmastokriisi vaatii kaikkien toimialojen uudelleenjärjestäytymistä. Kansainvälisen teatterifestivaalin kohdalla se tarkoittaa kestävämpien tuotantotapojen jalkauttamista, yhteisöllisyyden vahvistamista ja aktiivisia tekoja eriarvoisuuden purkamiseksi. Festivaaliohjelmassa se näkyy tänä vuonna teoissa ja teoksissa, jotka pyrkivät voimistamaan ihmisen kuuluvuuden kokemusta niin sosiaaliseen kuin ekologiseen kiertokulkuun”, sanoo festivaalin taiteellinen johtaja Hanna Parry.

Ohjelmiston ytimessä on huolenpito ihmisistä ja maasta. Huomio kiinnitetään teolliseen maankäyttöön ja yhteisön merkitykseen maan puolustamisessa ja korjaamisessa. Teollisten investointien vaikutuksia katsotaan läheltä ja kaukaa: Wild Trippers vie katsojat ennallistamisretkelle Keski-Suomeen, turvetuotannolta pelastetulle Oravasuolle, MATA ja Killer Forest osoittavat suomalaisten metsäteollisuusyhtiöiden, Stora Enson ja UPM:n Etelä-Amerikan investointien vaikutukset paikallisille alkuperäiskansoille ja pienviljelijöille. Festivaalin avajaisillan klubina jatkaa alkuperäiskansojen nykymusiikkia esiin nostava Vuosttaš álbmogat -klubba, jonka Baltic Circle perusti vuonna 2017. Altamira 2042 on esitys Amazonin sivujoesta Xingusta ja sen elämästä, jota maailman kolmanneksi suurin vesivoimalaitos ja Belo Monten jättiläispato uhkaavat. 

Festivaali sukeltaa nautintoon ja puhaltaa tilaa ahtaisiin normeihin tavoitteenaan inklusiivisempi näyttämökulttuuri. Deep Time Trans -teos riemuitsee queeristä evoluutiosta ja elämän synnystä palaamalla vuosimiljardien taakse alkuvesiin. Ejaculation Falls lähestyy nautintoa voimavarana ja järjestää uudelleen kollektiivisia mielikuvia seksistä ja seksuaalisuudesta. UNDERTONE on kunnianosoitus elektronisen musiikin alakulttuurille ja ballroom-traditiolle ja Black Mercedes puhesäestys Prinsessa Dianan televisioiduille hautajaisille vuodelta 1997. Molemmat teokset liikkuvat esityksen ja klubin välimaastossa luoden runsaita audiovisuaalisia tiloja, joihin voi upottautua tuntikausiksi. Festivaalin intiimit, kahdenkeskiset teokset Fionde ja Nurture ehdottavat uudenlaisia huolenpidon eleitä.

Lisäksi: olemme innoissamme Baltic Circle -faniklubistamme! Haluamme tutkia tämän yhteisön mahdollisuuksia ja valmistelemme parhaillaan pientä postitse lähetettävää yllätystä kaikille faniklubilaisille. Tätä varten tarvitsisimme postiosoitteesi - voit jakaa sen kanssamme täyttämällä oheisen lomakkeen, minkä jälkeen saat meiltä sähköpostiisi uutisia muutaman kerran vuodessa ja silloin tällöin yllätyksen kirjeitse. Käsittelemme yhteystietojasi luottamuksellisesti ja käytämme niitä vain yllä mainittuun tarkoitukseen. Jäsenyyden voi perua koska tahansa.

Sinua voisi kiinnostaa

Festivaalit Tapahtumat Ilmoitukset Uutiset