05.03.2020

Berliinissä kantaesitettävä RadioLove on yöradio teatterin lavalla

Helsinkiläisen Jalostamo² -teatterin uusi teos, RadioLove saa kantaesityksensä Berliinissä 13.3.2020 Theater Aufbau Kreutzbergissa (TAK). Suomalais-saksalaisessa yhteistyöesityksessä pääosissa on yöradio, johon ihmiset soittavat puhuakseen rakkaudesta. Esityksen kielinä käytetään saksaa ja englantia Saksassa, jossa Berliinin jälkeen 23.-24.5.2020 seuraa Hampuri (MUT! Theater). Suomen-esitykset varmistuvat myöhemmin, niihin teoksesta harjoitellaan suomenkielinen versio. 
 
"Harjoitusprosessi on ollut yhtä aikaa hauska ja haastava kolmine kielineen. Jossain vaiheessa on ollut tilanne, että jokin teksti on ollut vain suomeksi, jokin vain saksaksi. Siinä huomaa, kuinka eri tavoin kielet toimivat", kuvailee työprosessia teoksessa dramaturgina ja myös kääntäjänä toimiva berliiniläinen Katja von der Ropp
 
Absurdin tragikomedian ohjaaja on Jalostamo²:n taiteellinen johtaja ja näyttelijä Anna Lipponen, joka myös nähdään lavalla yhdessä Saksassa asuvan näyttelijän, Tuomas Kiiliäisen ja paikallisen yllätysesiintyjän kanssa. 
  
Jalostamo² Anna Lipposen ja Petri Tuhkasen johdolla on hakenut aktiivisesti kansainvälisiä yhteistyömahdollisuuksia, esimerkkinä vuonna 2018 toteutunut Narrien laiva yhteistuotantona tallinnalaisen Teater NO99:n kanssa. RadioLoven kantaesitys keskeisessä paikassa, Berliinissä mahdollistaa edelleen uusien yleisöjen ja kumppanuuksien löytymisen. 
 
(TINFO 5.3.2020) 
 
 
 
 
  

Sinua voisi kiinnostaa

Kansainvälisyys Uutiset