24.05.2021

Blackandwhite21

17 ½ Black & White Theatre Festival järjestetään Imatralla katuteatteritapahtumana

28.-31.7.2021

Vallitsevan koronatilanteen ja yhä jatkuvien tiukkojen rajoitusten ja mahdollisten riskitekijöiden takia olemme päättäneet, että perinteinen Black & White Theatre Festival järjestetään tänä vuonna katuteatteritapahtumana. Sisäesitykset perutaan kokonaan.

Emme unohda yleisöä, vaan järjestämme tämän kesän nelipäiväisen katuteatteritapahtuman Imatralla 28.7.-31.7.2021. Tapahtuman teemana on ”Koronan aikainen teatteri”. Katutapahtumaa vietetään kotimaisten ja kansainvälisten huipputaiteilijoiden parissa. Festivaalin taiteellinen johtaja Kamran Shahmardan kokoaa Imatralle jälleen monipuolisen ohjelmiston. Luvassa on draamaa, klovneriaa, sirkusta ja eri tyylilajien musiikkia.

Kamran Shahmardan:
'Teatteri on elävä organismi ja se tarvitsee elämiseen voimaa. Voimaa se vastaanottaa katsojilta, saaden yleisöltä huomiota, tunteita ja erilaisia pohdiskeluja.

Teatteri ilman katsojia on kuin orpo tai hylätty talo ja mikäli me emme voi kutsua pandemian takia katsojia teatteriin, niin teatteri saapuu katsojien luo. Olemme myös tehneet niin. Haluan myös kertoa, että teatteri on alunperin kotoisin kaupungin torilta ja aukiolta, joten tarvittaessa palaamme takaisin sinne tarjoamalla ihmisille iloa, rakkautta ja onnea. Koska monet katsojamme ovat jo kyllästyneet eristäytymiseen, lupaan, että tänä vuonna järjestämme näyttävän shown.

Taustaa
Black & White Theatre Festival on Kaakkois-Suomen suurin ja yksi Suomen kansainvälisimmistä teatteritapahtumista. Festivaalia on järjestetty Imatralla vuodesta 2004. Järjestämme Imatralla perinteisen Black & White Theatre Festivaalin sisäesityksineen vuonna 2022.

Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaalin tarkoituksena on esitellä kansainvälistä teatteria sen kaikissa ilmenemismuodoissaan ja koota yhteen teatterialan ammattilaisia ympäri maailman houkuttelemalla kaikenikäisiä katsojia tutustumaan teatterin ihmeelliseen, traagiseen ja hullunhauskaan maailmaan.

mustanjavalkoisenteatteri@gmail.com

https://blackandwhitetheatre.fi/

Sinua voisi kiinnostaa

Festivaalit Tapahtumat