03.06.2021

Bouffon-kurssi. Kuvaaja Mika Haaranen.

Bouffon-kurssi

Ke 7.7. – pe 9.7. klo 9–12 & 13–16 
Kurssimaksu 140 €
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Bouffon on teatterin ja klovnerian erityislaji, jossa groteskit hahmot ruotivat rohkeasti kaikkia elämänalueita tai vaikkapa yhteiskunnallisia epäkohtia.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Bouffonille tyypillistä on esiintyjän vahva fyysinen ilmaisu ja epämuodostunut vartalo. Fyysisen ilmaisun lisäksi myös tekstin, joko valmiin tai improvisoidun, rytmittäminen ja moninainen äänenkäyttö kuuluvat asiaan. Leikkiin ja improvisaatioon heittäytyminen ja parodiasta nauttiminen ovat myös tärkeä osa bouffonilmaisua. Kurssilla tutustutaan bouffonin perusteisiin. Lisäksi harjoitellaan välitöntä yleisökontaktia ja yleisön kuuntelemista.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kurssin vetäjä Taina Mäki-Iso on fyysiseen teatteriin ja klovneriaan erikoistunut ohjaaja, opettaja ja esiintyjä. Bouffonia hän on opiskellut alan mestarin Philippe Gaulierin koulussa Ranskassa.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kurssi on tarkoitettu teatterin ja muiden esittävän taiteiden ammattilaisille ja harrastajille. Laji on melko haastava, mutta myös ensikertalaiset ovat tervetulleita mukaan! Bouffon-kurssi on osa Jyväskylän kesäyliopiston kurssitarjontaa.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lue lisää kurssista ja ilmoittaudu mukaan: https://jyvaskylankesa.fi/tapahtumat/bouffon-kurssi/

Sinua voisi kiinnostaa

Ilmoitukset Koulutukset