03.03.2021

Confession Games -työryhmää, kuva Matti Häyrynen

Confession Games – keskustelua identiteetistä ja yhdenvertaisuudesta

Keski-Suomen Tanssin Keskus ja tänä vuonna 25-vuotisjuhlavuottaan viettävä Tanssiteatteri Kramppi järjestävät yhteisvoimin maalis-huhtikuussa kolmiosaisen Confession Games – keskustelua identiteetistä ja yhdenvertaisuudesta -paneelikeskustelujen sarjan. Paneeleissa käsitellään identiteettiä muuttuvana, vuorovaikutuksellisena prosessina, synnynnäisenä, mutta myös esityksellisenä kokemuksena; mikä kaikki vaikuttaa identiteetin rakentumiseen; miten identiteetin kysymykset nousevat vaikkapa yhdenvertaisuudesta ja moninaisuudesta käytävään yhteiskunnalliseen keskusteluun; miten identiteetti kiinnostaa tanssitaiteilijoita ja muita esittävän taiteen kentällä toimivia ja ilmenee näyttämötaiteessa. Keitä kaikkia me olemme, millaisiksi haluamme tulla miten ja miksi luomme itsestämme ja toisistamme juuri näitä mielikuvia ja tulkintoja. Entä, mitkä voimat vaikuttavat identiteettiin. Identiteetti ja identifioituminen osaksi jotakin sekä oman identiteetin esittämisen näkökulma ovat myös lähestyviä kunnallisvaaleja ajatellen ajankohtainen ja kiinnostava aihe pohdittavaksi.

Ensimmäinen paneelikeskustelu alaotsikolla Arvaa kuka mä oon? identiteettejä, esityksiä ja illuusioita käydään etänä, zoom-alustalla tiistaina 9.3. klo 18.00-19.30. Paneelissa puhutaan mm. identiteettirooleista, erilaisiin ryhmiin kuulumisesta ja osallisuuden kokemuksista. Paneelissa ovat keskustelijoina Jyväskylän kaupungin kulttuuripäällikkö Mari Aholainen ja tanssitaiteilija Laura Lehtinen. Keskustelua virittää Tanssiteatteri Krampin riveissä vaikuttava tuottaja ja esitystaiteilija Henni Kiri ja moderaattorina toimii Keski-Suomen Tanssin Keskuksen tuottaja Katariina Hiukka. Toistaiseksi kevään paneelikeskustelut suunnitellaan toteutettavaksi kokonaan digitaalisesti. Tarkempaa tiedotusta paneeleista jaetaan mm. Tanssiteatteri Krampin some-kanavilla tunnisteella @Tanssiteatterikramppi.

Keskusteluiden sarjaa kokoava yläteema, identiteetti ja yhdenvertaisuus, löytyy sekä Krampin juhlavuoden arvoista että Keski-Suomen Tanssin Keskuksen ensi syksyn ohjelmistoon tuottaman Confession Games -tanssiteoksen teemoista. Confession Games, jonka ensi-ilta on aikataulutettu kuluvan vuoden marraskuulle, on esiintyjien henkilökohtaisia taustoja liikuttava sosiaalinen esitys. Siinä ryhmä moninaisia ihmisiä vähitellen esittäytyy yleisölle sekä toisilleen. Teoksen luovat ja ohjaavat Tanssiteatteri Krampissa tanssiuransa aloittanut, sittemmin kansainväliselläkin ammattitanssin kentällä ansioitunut tanssitaiteilija Samuli Emery sekä tanssija-tanssinopettaja Taru Meri Koski. Tanssiteoksen valmistamisen prosessissa Koski kirjoittaa pohtivia tekstejä esiin nousevista aiheista liittyen identiteettiin ja sen esittämiseen. 

Kosken tekstit ovat paneelikeskustelujen lähtökohtana. Tiistain 9.3. Paneelin teksti otsikolla Arvaa ketä mä esitän? - minuuksia, identiteettejä ja illuusioita löytyy kokonaisuudessaan sekä luettavana tekstinä että kuunnelmana Keski-Suomen Tanssin Keskuksen nettisivuilta, josta löytyvät myös kirjaustumisohjeet paneeliin: http://tanssinkeskus.fi/confession-games-keskustelua-identiteetista-ja-yhdenvertaisuudesta

Lisätietoja tapahtumasta:

Henni Kiri, p. 045 120 7608, tuottaja@kramppi.fi

Sinua voisi kiinnostaa

Tapahtumat Ilmoitukset