02.05.2022

Openings työpaja

Culture Current ry:n Opening työpaja on aloittanut työskentelynsä

Openings, kolmen kuukauden mittainen esittävien taiteiden työpaja on aloittanut työskentelynsä. Se tuo yhteen yhdeksän kansainvälistä, tarkasti valittua tekijää.

Culture Current ry:n järjestämä työpajan tarkoitus on mahdollistaa uutta luovia kohtaamisia ja esityksellisiä yhteyksiä improvisaation ja leikkisyyden kautta.

Työpajan osallistujat edustavat monimuotoisuutta sanan jokaisessa merkityksessä: kulttuuri- ja ammatillinen tausta sekä persoonat ovat hyvin moninaisia. He haluavat jokainen kehittää esityksellisiä praktiikoita ja tutustua uusimpiin improvisaatiomenetelmä (Inter)acting with the Inner Partnerin variaatioihin. Työpajaa ohjaa eri alojen ammattilaiset. Työryhmään kuuluu Hanna Raiskinmäki (näytteleminen), Cecilia Paul (näytteleminen), Malin Kivelä (kirjoittaminen), Alexander Komlosi (työpajojen ohjaaminen, näytteleminen, esitys) ja Jenni-Elina von Bagh (tanssi).

Alexander Komlosi, projektin taiteellinen johtaja sanoo: ”Openings pyrkii herättämään Suomessa asuvien ammattitaiteilijoiden ja muiden ammattilaisten välille yllättäviäkin ammatillisia yhteyksiä. Haluamme myös tarjota pääkaupunkiseudun kansainväliselle yhteisölle tilan leikkiä, oppia ja luoda jotakin uutta esityksellisen hyvinvoinnin puitteissa. Yhteinen kielemme on (Inter)acting with the Inner Partner.”

Työpaja kokoontuu kaksi kertaa viikossa Esitystaiteen keskuksessa ja DUV Teaternin tiloissa. Työ kulminoituu avoimeen työpajakertaan toukokuussa 2022.

Openingsin järjestää helsinkiläinen taiteeseen ja koulutukseen keskittyvä kulttuuriyhdistys Culture Current ry. Projektin on mahdollistanut Taiteen edistämiskeskus, Suomen kulttuurirahasto, Helsingin kaupunki ja Svenska kulturfonden.

Projekti pähkinänkuoressa:

- Soolo-improvisaatiomenetelmä (Inter)acting with the Inner Partner on projektin pääasiallinen harjoitustapa ja metodi.

- Ryhmässä on osallistujia kahdeksan eri kansallisuutta.

- Ryhmässä puhutaan ainakin kahdeksaa eri kieltä.

- Ryhmän ikä jakaantuu 20-44 ikävuoden välille.

- Osallistujat edustavat eri ammattialoja: mm. tanssi, monialainen taide, näyttämötaide, projektipäällikkö, psykiatria.

- Työpaja on osallistujille ilmainen.

- Työpaja tarjoaa osa-aikaista ja määräaikaista työtä kuudelle taiteen ammattilaiselle, joista kaksi on muualla kuin Suomessa syntyneitä taitelijoita ja joista kaksi kuuluu kulttuuriseen vähemmistöön.

Linkkejä ja lisätietoa:

www.culturecurrent.org/openings/, Facebook: @culturecurrentfinland, Instagram: @culturecurrent

Yhteystiedot:

Kulttuuriyhdistys Culture Current ry

Alexander Komlosi, Taiteellinen johtaja, alexander [at] culturecurrent.org, +358 404 110 706

Diego Ginartes, Projektipäällikkö, diego.ginartes [at] culturecurrent.org, +358 453311225

Kuva:

Diego Ginartes, © 2022 Kulttuuriyhdistys Culture Current ry

Sinua voisi kiinnostaa

Kansainvälisyys Uutiset Työpajat