25.11.2022

DiDa - Disability Day Art & Action -festivaali: Ohjelma on julkaistu!

Olet lämpimästi tervetullut ilmaiseen ja esteettömään DiDa - Disability Day Art & Action -festivaaliin! Kerää itsellesi ohjelmiston parhaat tärpit ja tule juhlimaan kanssamme!

DiDa huipentuu tänäkin vuonna Helsingissä Musiikkitalolla, Mannerheimintie 13 A (käynti jättiläishauen patsaan vierestä, Kansalaistorin puolelta Ravintola-Klubin omasta ovesta.) Päätapahtuma järjestetään kansainvälisenä vammaisten päivänä 3.12. klo 15 alkaen. Striimin välityksellä ohjelma ulottuu myös Intian Dumkaan, Ouluun ja Tornioon! Linkki striimiin päivittyy DiDan Facebookiin sekä verkkosivuille

Tapahtuman juontaa viihteen monitaituri Juha-Miguel Peltomaa. Tarjolla on kiinnostavaa asiaohjelmaa, kuten paneelikeskustelu vuoden teemalla monenlaisten minuuksien tyylit. Mukana keskustelemassa ovat vammaisaktivistit Pinja Eskola ja Orjo Pättiniemi sekä asustesuunnittelija Jenni Ahtiainen. Lisäksi DiDa esittelee huippuluokan taidetta: esiintymässä ovat esimerkiksi Voice of Finlandissa hurmannut Leena Hästbacka, drag-taiteilija Miina Mustarinta ja muusikko Aizhan Sultanova. Kansainvälisyyttä korostaa esittely Porin taidemuseossa keväällä 2022 esillä olleen japanilaisen Mari Katayaman valokuvanäyttelystä. Tilaisuuden lopuksi luovutetaan perinteiseen tapaan myös vammaiskulttuuripalkinto Vimma.

Katso koko ohjelma osoitteesta www.disabilityday.net!

Saavutettavuus on DiDan keskeinen arvo. Tila on esteetön. Tapahtuman pääjuhlassa on viittomakielen tulkkaus ja kirjoitustulkkaus. Kahvio on avoinna klo 15–20.

DiDa juhlistaa vuosittain YK:n kansainvälistä vammaisten päivää 3.12. Kansainvälinen vammaisten päivä muistuttaa vammaisten ihmisarvosta ja siitä, että vammaisille henkilöille tulisi taata samat oikeudet kuin kaikille ihmisille.

DiDa-festivaalin järjestävät Kynnys ry, Tukilinja-säätiö, Kulttuuria kaikille -palvelu, Kulttuuriyhdistys Suomen EUCREA ry sekä Aula-työkoti. Tuottajina toimivat Riku Kivilinna ja Taru Perälä.

Yhteistyössä: Helsingin kaupunki, Well02, Selko Digital ja Porin taidemuseo. 

Ohjelmamuutokset ovat mahdollisia.

Lisätietoja:

Taru Perälä

kulttuurisihteeri/Kynnys ry

info.disabilityday@gmail.com

+358407342345

www.disabilityday.net

Sinua voisi kiinnostaa

Festivaalit Tapahtumat