21.04.2022

Für meinen bruder. Kuva: Rolf Arnold.

E.L. Karhun Veljelleni maailmanensi-ilta Leipzigissa

E. L. Karhun uusin näytelmä Veljelleni-monologi sai kantaesityksensä viime viikon lauantaina Schauspiel Leipzigissa innostuneelle yleisölle.

E. L. Karhun monologi Veljelleni, joka pohjautuu näytelmäkirjailijan lokakuussa 2021 ilmestyneeseen samannimiseen romaaniin Veljelleni, sai maailman kantaesityksen lauantaina 16.4.2022 Schauspiel Leipzigin Diskothek-näyttämöllä. Näytelmän saksankielisen käännöksen on tehnyt Stefan Moster.

Esityksen Für meinen Bruder on ohjannut Elsa-Sophie Jach, joka on aiemmin ohjannut TINFOn Maailma näyttämölle -hankkeen suosittelemien näytelmäkirjailijoiden Thomas Köckin ja Enis Macin teoksia. Yksinäistä, irtokarkkeja mässäilevää tyttöä kuvaava, mutta sisarussuhteita, himoa, hierarkioita ja sisäistettyä itseinhoa käsittelevä teos on Schauspiel Leipzigin tilaama teos. Monologissa, jonka Karhu on kirjoittanut ”monologina usealle esiintyjälle” esiintyy kaksi mies- ja kaksi naispuolista näyttelijää.

Leipziger Volkszeitung kirjoittaa esityksen saaneen yleisöltä innostuneen vastaanoton. Schauspiel Leipzigissa on aiemmin esitetty Karhun näytelmä Prinsessa Hamlet, sekä nähty Eriopis-näytelmän maailmanensi-ilta.

Lisätietoja: Für meinen Bruder, Schauspiel Leipzig

 

TINFO 21.4.2022

Sinua voisi kiinnostaa

Kansainvälisyys Näytelmät Kirjailijat Uutiset