14.04.2021

pre-Blendi

Ekata Theatren Blendi-klubi

Ekata Theatren tuottama Blendi-klubi luo matalankynnyksen teatterikokemuksen ja tuo taiteilijoita yhteen

Hanke käynnistyy kansainvälisellä ilottelulla, kun pre-Blendi nähdään virtuaalisena 28.4. Ekata Theatre yhdistää neljä taiteilijaa neljästä maasta ilmaiseen virtuaaliseen Blendiin, jonne katsoja pääsee yhdellä klikkauksella matkustamaan. Online Blendissä esiintyy kitaravirtuoosi Manan Gupta Intiasta, fyysisen teatterin näyttelijä Gabriel Almagro Espanjasta, äänisuunnitelija Xavier Velastín Iso-Britanniasta sekä näyttelijä Silvia Manazzonea Meksikosta.

Omalaatuinen Blendi on saanut inspiraationsa sekä Buenos Airesin Microteatrosta että Lontoon Scratch Nighteista, jotka ovat teatterintekijöiden kohtaamispaikkoja ja teatteria yleisölle helposti lähestyttävästi. Tapahtuma- ja teatterialaa koetelleiden rajoitusten takia haluamme olla luomassa konseptia, jossa luodaan kaverille tilaa. Uskomme, että tarvitsemme toisiamme ja tarvitsemme mahdollisuuksia päästä sekä tekemään että nauttimaan toisen ihmisen luovuuden parantavasta ja inspiroivasta vaikutuksesta. Siksi Blendi!

Ensimmäinen live-Blendi nähdään elokuussa ja siihen avautuu taiteilijahaku toukokuussa. Ekata Theatre valitsee hakijoista neljä 15 minuutin esitystä. Suomen kulttuurirahaston ja Helsingin kaupungin tukema Blendi on ilta, jossa yleisö saa yhdellä lipulla neljä esitystä. Blendi kannustaa poikkitaiteelliseen yhteistyöhön ja teatterin lisäksi myös esimerkiksi standup, musisointi ja lavarunous on tervetullutta. Esitykset voivat olla otteita pidemmästä esityksestä tai Blendiä varten luotu pieni kokonaisuus. Yleisö saa vapaamuotoisessa baari-illassa livemusiikin ääressä vaeltaa valitsemassaan järjestyksessä eri tiloihin, jossa jokaisessa nähdään yksi illan esityksistä. Järjestys vaihtelee ihmisten omista valinnoista riippuen, siksi kokemus on jokaiselle vähän erilainen.

Ekata Theatre on vuonna 2017 perustettu teatteriryhmä, joka on toteuttanut esityksiään sekä Lontoossa että Helsingissä. Ekata tarkoittaa hindiksi solidaarisuutta ja yhteyttä, ja Ekata haluaa nimensä mukaisesti luoda rajoja ylittävää taidetta rakkaudesta teatteriin.

Linkki Blendiin: https://www.facebook.com/events/908353079948012

Lisätietoja:

Saaramaria Kuittinen
info@ekatatheatre.com
0503236345

www.ekatatheatre.com