02.08.2021

Blendipromo

Ekata Theatren Blendi tarjoilee neljä esitystä samana iltana

Kahden teatteria tekevän siskoksen perustama teatteriryhmä Ekata Theatre lanseeraa Blendi-klubin, jossa nähdään neljä erilaista esitystä eri esiintymistiloissa. Ensimmäinen Blendi starttaa 11. elokuuta teemalla Kipinä, jota tulkitaan lyriikan, teatterin ja taikuuden keinoin.

Korona-ajan eristys sai aikaan kaipuun luoda uutta ja kulttuurinälkään syntyi Blendi. Suomen kulttuurirahaston ja Helsingin kaupungin tukema hanke on poikkitaiteiteellisia maisteluita tarjoava kokonaisuus, jossa yleisö saa nähdä esitykset valitsemassaan järjestyksessä livemusiikin siivittämänä. Elokuun ja syyskuun Blendeihin oli avoin taitelijahaku toukokuussa ja loppusyksyn Blendeihin avautuu haku elokuussa.

Saaramaria ja Erika ovat nopeasti puhuvat siskokset, jotka ovat puuhanneet projekteja yhdessä jo vuosia. He ovat monitaitureita ja luovan panoksensa lisäksi myös tuottaneet suurimman osan projekteistaan itse.

Blendi on saanut inspiraationsa, kun Saaramaria näki matalankynnyksen kulttuuritapahtumia Buenos Airesissa ja Mumbaissa, ja kun Erika kiersi eri Scratch Nighteissa Lontoossa. Iltoja yhdisti taiteilijoiden välinen solidaarisuus ja halu tehdä ja kokea uutta.

"Haluamme luoda illan, missä on hauskaa, jossa saa yllättyä ja pysähtyä hetkeksi luovuuden ääreen. Kaipaan sitä itse ja siksi odotan innolla Blendejä. Elokuun ja syyskuun esiintyjät on jo valittu ja luvassa on todella mielenkiintoinen kattaus." -Erika Eva, Ekata Theatre taiteellinen johtaja.

Ekata Theatre on 2017 perustettu ammattiteatteri, joka tekee rajoja ylittävää teatteria monikielisesti. Ekata Theatre on liikkuva teatterikollektiivi, joka vie teatteria eri tiloihin, kaupunkeihin ja maihin. Blendi-klubit nähdään syksyllä 2021 Bottalla, Helsingissä.

Ekata Theatre: Blendi

Botta, Museokatu 10

11.8. / 15.9. / 13.10. / 10.11.

Liput myy Lippu.fi

Sinua voisi kiinnostaa

Tapahtumat Ilmoitukset