Ensi-iltoja

Tervetuloa! Tässä TINFO-palvelussa voit selata ammatti- ja harrastajateattereiden tulevia ja menneitä ensi-iltoja.

HUOM! Koronaviruksen leviämistä ennaltaehkäisevien toimien ja määräysten vuoksi kevään 2021 ensi-iltoihin tulee paljon muutoksia. 

Osa ensi-illoista on siirretty myöhempään kevääseen, osa suoraan syksyyn 2021. Alueesta riippuen jotkin teatterit esittävät edelleen maksimissaan 20-hengen liveyleisölle. Myös kesäteatterit pääsevät aloittamaan kauttaan normaalia myöhempään, ja aiottuihin kesäensi-iltoihin voi tulla muutoksia riippuen pandemiatilanteesta ja rajoituksista. Varmista ajantasainen tieto teatterin verkkosivuilta.

Joitain kevään ensi-illoista striimataan yleisölle. Näistä lisätietoja teatterien verkkosivuilta. Katso myös: Teatteri kotisohvalle

Voit tehdä esim. aikarajauksia vuoden tai päivämäärän perusteella. Pelkät kesäteatteriesitykset saat listaan valitsemalla Näytä vain -> Kesäteatteri

Jos tarvitset neuvoa, ota yhteyttä: tinfo (a) tinfo.fi

Omat ensi-iltatietosi voit ilmoittaa lomakkeella jonka löydät osoitteesta www.tinfo.fi/ilmoita-ensi-ilta

Sotilaspoika

Ensi-ilta: 07.02.2015
Teatteri: Lappeenrannan Kaupunginteatteri
Kaupunki: Lappeenranta
Maakunta: Etelä-Karjala
Kirjailija: Dalton Trumbo
Dramaturgi: Essi Räisänen
Ohjaaja: Essi Räisänen
Tagit: VOS-teatteri + Suomen Kansallisteatteri, Ammattiteatteri

Matka ihmismielen ääriin ja takaisin

Joe lähtee sotimaan ensimmäiseen maailmansotaan pelkkänä poikasena ja herää sairaalassa torsona sata vuotta myöhemmin. Hän on sotinut koko 1900-luvun demokratian ja talouskasvun nimissä ja menettänyt kaiken. Nyt hän nousee sängystään viimeisen kerran taistellakseen kaiken sen puolesta mikä on oikeasti tärkeää.

"Minun piti antaa kasvot 1900-luvulle mutta nyt jäljellä on enää pelkkä reikä."

Sotilaspoika saa äänen keväällä 2015 Lappeenrannan kaupunginteatterin rajoja rikkovassa monologissa, joka on sodanvastainen manifesti.

Sotilaspoikana nähdään Johannes Holopainen, joka on aikaisemmin nähty niin Kansallisteatterin, Helsingin kaupunginteatterin kuin KOM-teatterinkin näyttämöillä sekä muun muassa Juoppohullun päiväkirja-elokuvassa.

Näyttämöllä: Johannes Holopainen
Äänisuunnittelu: Pauli Riikonen

« Ensi-iltoja