Ensi-iltoja

Tervetuloa! Tässä TINFO-palvelussa voit selata ammatti- ja harrastajateattereiden tulevia ja menneitä ensi-iltoja.

Voit tehdä esim. aikarajauksia vuoden tai päivämäärän perusteella. Esimerkiksi pelkät kesäteatteriesitykset saat listaan valitsemalla Näytä vain -> Kesäteatteri.

Tarkista ajankohtaiset esitystiedot teatterin omilta verkkosivuilta

Omat ensi-iltatietosi voit ilmoittaa lomakkeella jonka löydät osoitteesta www.tinfo.fi/ilmoita-ensi-ilta

Toinen katse

Ensi-ilta: 01.04.2016
Teatteri: Teatteri Siperia
Kaupunki: Tampere
Maakunta: Pirkanmaa
Kirjailija: Työryhmä
Dramaturgi: Aino Kivi
Ohjaaja: Aino Kivi
Tagit: Kantaesitys, Ammattiteatteri

Teatteri Siperia jatkaa ihmisläheisten teemojen äärellä, kun kevään uusi kantaesitys "Toinen katse" saa ensi-iltansa aprillipäivänä 2016. Esitys tutkii toiseuden, eriarvoisuuden, osallisuuden ja ulkopuolisuuden kysymyksiä. Sekä näyttämöllä että esityksen sisällöntuotannossa on mukana henkilöitä, joista osaan on lyöty normaalin leima ja osaan vammaisen tai vammautuneen leima. Esityksen ohjaa ja dramatisoi teatteriohjaaja ja kirjoittaja Aino Kivi. "Toinen katse" toteutetaan yhteistyössä Tampereen kaupungin alaisuudessa toimivan kehitysvammaisten toimintakeskus Wärjäämön kanssa.

Teatteri Siperian työryhmä luo toisen katseen sekä omaan arkeensa että yhteiskunnassamme vallitsevaan vihanpuheen täyttämään tilaan. Kohtaamme lähes päivittäin eri muodoissa syrjintää, epäilystä ja pelkoa kaikenlaista tavallisuudesta poikkeavaa ja erilaista kohtaan. Esitys tarkastelee herkästi ja kauniisti mutta myös humoristisen itseironisesti toiseuden kokemuksia. Katseen alla on myös suhtautuminen omaan itseemme sekä ympärillämme kulkeviin ihmisiin. "Toinen katse" muistuttaa niin tekijöitään kuin katsojiaan siitä, että välillä asioita on hyvä tarkastella vielä toistamiseen, sillä totuus on usein tarua ihmeellisempää.

"Esitys sopii kaikille niille, jotka ovat joskus kokeneet ulkopuolisuutta, kipua, yksinäisyyttä, fyysisiä tai henkisiä esteitä, mutta myös ystävyyttä, rajojen ylittämistä, esteiden voittamista sekä puhdasta iloa. Mitä on pinnan alla? Missä minuus sijaitsee? Milloin ihminen on ehjä? Kuka meistä on normaali? Ketkä luet meihin, ketkä muihin? Ketkä kuuluvat sinun heimoosi, keitä karsastat?"

- esityksen ohjaaja Aino Kivi

Käsikirjoitus: työryhmä
Ohjaus ja dramatisointi: Aino Kivi
Rooleissa: Marika Heiskanen, Riikka Papunen ja Tiina Launiainen sekä useita muita ja meitä, läsnä ja videolla Visuaalinen suunnittelu: Anna Rouhu

Esityspaikka: Teatteri Siperia, Hämeenpuisto 28 D, 4.kerros.

« Ensi-iltoja