Karavaanarit

Ensi-ilta: 02.07.2016
Teatteri: Koljonvirtateatteri
Kaupunki: Iisalmi
Maakunta: Pohjois-Savo
Kirjailija: Antti Heikkinen
Dramaturgi: Ismo Apell
Ohjaaja: Ismo Apell
Tagit: Rahoituslain (VOS) ulkopuolinen ammattiteatteri, Kesäteatteri, Musiikkiteatteri, Ammattiteatteri, Tuotantotalo, Dramatisointi / Sovitus

Kesällä 2016 Koljonvirta Teatterissa tullaan näkemään kaksi näytelmää: Karavaanarit sekä Me Rosvolat. Karavaanarit on jatkoa kesällä 2015 ennätyskatsojamääriin yltäneelle Kauppa-auto -näytelmässä. Tulevassa näytelmässä tullaan liikkumaan samoissa savolaisissa tunnelmissa ja maisemissa kuin viime kesänä.

Kauppa-auto -näytelmän työryhmä jatkaa ydinjoukkona ja lisäksi mukaan tullaan ottamaan näyttelijöitä niin harrastaja- kuin ammattilaisjoukoista. Näytelmän käsikirjoittaa valtakunnalliseen tietouteen ja menestykseen kimmahtanut Antti Heikkinen. Dramatisoinnista ja ohjauksesta vastaa tuttuun tapaan Ismo Apell.

Näytelmä kertoo karavaanarien illasta 80-luvun taitteessa, kun Jane Fondan jumppavideot, pitkät takatukat ja betavideot tekivät vahvaa nousuaan. Ajasta, kun etelän takatukkajuppien ensimmäiset kannettavat matkalaukkupuhelimet ja räikeän keltaiset olkatoppaustakit törmäsivät rytinällä maaseudun jälkimurroksen junttikansaan. Ajasta, kun etelän takatukkajuppien ensimmäiset kannettavat matkalaukkupuhelimet ja räikeän keltaiset olkatoppaustakit törmäsivät rytinällä maaseudun jälkimurroksen junttikansaan. Myös näytelmän musiikissa palataan kultaiselle 80-luvulle: luvassa on musiikillisen murrosvaiheen nostalgisia Finnhitsejä.

« Ensi-iltoja