Sanat Ola, sävel Virta

Ensi-ilta: 30.06.2016
Teatteri: Hauhon kesäteatteri
Kaupunki: Hauho
Maakunta: Kanta-Häme
Kirjailija: Kari Rentola
Ohjaaja: Tarja-Liisa Qvintus
Tagit: Kesäteatteri, Musiikkiteatteri, Harrastajateatteri

Näytelmä kertoo vuodesta 1959, jolloin lauluhuuma oli kuumimmillaan ja radion järjestämiä kilpailuja käytiin ympäri Suomen maata. Monella radiojuontajalla tai henkilöllä, joka pyöri musiikkibisneksessä, oli tavoitteena löytää uusi nuorempi Olavi Virta, joka oli lumonnut Suomen kansan laulullaan. Moni ei tiedä, että Olavi Virta myös sävelsi paljon ja tämä näytelmä tuokin esille vain hänen musiikkiaan.

On laulukilpailun “Kultainen Virta” aika ja nuoret sekä vähän vanhemmatkin tulevat innolla mukaan Olavi Virran säveltämää ja sanoittamaa musiikkia esittelevään kilpailuun. Kuulemme lavalla Virran säveltämimstä kappaleista mm. "Fazerina, Fazerina", "Sinutko unohtaisin", "Menneitä muistellessa" ja "Jää hyvästi armas". Kaihoa, nostalgiaa, rakkautta ja sen erilaisia sävyjä luvassa. Laulujen ympärillä nähdään värikäs henkilögalleria ja tarina on täynnä tunnetta, juonittelua ja huumoria.

Olavi Virta on aina yksi kuningas Suomen musiikkimaailmassa ja tämä näytelmä haluaa kunnioittaa hänen osaamistaan taiteilijana ja säveltäjänä.

Ensi-ilta to 30.6 klo 19.00

« Ensi-iltoja