Remu & Hurriganes

Ensi-ilta: 01.07.2016
Teatteri: Korvenkylän kesäteatteri
Kaupunki: Kouvola
Maakunta: Kymenlaakso
Kirjailija: Katariina Leino
Ohjaaja: Jalle Niemelä
Tagit: Kesäteatteri, Musiikkiteatteri, Harrastajateatteri

Suomessa on joukko julkisuuden henkilöitä, jotka kaikki suomalaiset, iästään huolimatta, tuntevat. Henry "Remu" Aaltonen on yksi heistä. Tänä päivänä, vuonna 2016, jo hieman kumaraan taipunut herrasmies on edelleen se sama vanha Remu, jonka luotsaama Hurriganes-yhtye teki jotakin ainutlaatuista. Sellaista, mitä mikään toinen rockbändi tai artisti ei Suomessa ole edelleenkään tehnyt. Toki tänään jotkut myyvät enemmän levyjä, täyttävät puhumalla stadioneita ja tunteilevat tosi tv-ohjelmissa itsensä tapetille. Mutta jonkun täytyi pioneerihengellään tehdä tämä kaikki mahdolliseksi ja sen Remu & Hurriganes teki. Remu osasi vaatia keikkajärjestäjiltä ja levy-yhtiöiltä samaa, mitä vaati bändiltään: asennetta ja ammattimaista otetta. Rock-musiikista tuli vakavasti otettavaa liiketoimintaa ja loppu onkin historiaa.

Hurriganes oli osaltaan luomassa myös nuorisomuotia ja katsoi julkeasti amerikkalaisen nuorisokulttuurin suuntaan samaan aikaan, kun koko muu Suomi kumarsi syvään kohti Neuvostoliittoa. Hurriganes näytti yhtyeenä myös ruotsalaisille tinkimätöntä osaamistaan ja oli osaltaan luomassa sielläkin pohjoismaista legendaa. Remu yhdessä Cisse Häkkisen, Albert Järvisen ja Ile Kallion kanssa muodostivatkin mielenkiintoisimman ja seuratuimman ilmiön 70-luvulla, ja vielä 80-luvulle tultaessakin. Yksi visionääri tähän tarvittiin ja se oli Remu.

Korvenkylän kesäteatteri on useana kesänä kertonut suomalaisen artistin tarinaa. Topi Sorsakoski, Olavi Virta, Bädding ja kumppanit ovat saaneet arvoisensa huomion. Nyt on Remun ja Hurriganesin vuoro. Mutta miten kesäteatteriyleisölle kelpaa rock and roll? Tai se, että jokainen kappale lauletaan englannin kielellä, tai no, vähintäänkin Remu-englannilla? Se on riski, mutta tietoinen riski. Tärkeintä on kuitenkin kertoa mielenkiintoinen tarina, jossa on ristiriitaa ja muuttujia. Ja niitä Remun elämään on mahtunut.

Tämän kesän Remu & Hurriganes -musikaaliesitys on täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita höystettynä täysin omaa luokkaansa olevalla remuverbaliikalla ja kaikkein tunnetuimmilla Hurriganes-klassikoilla. Pikku-Henryn matka junanvaunusta Suomen juhlituimmaksi rocktähdeksi, Remuksi, oli kirjoitettu kristallipalloon. Vai oliko? Se selviää ensi kesänä Korvenkylän kesäteatterissa.

« Ensi-iltoja