Tapsan Tähti!

Ensi-ilta: 29.06.2016
Teatteri: Kuopion Uusi Kesäteatteri
Kaupunki: Kuopio
Maakunta: Pohjois-Savo
Kirjailija: Johanna Keinänen – Sami Kojonen – Kimmo Virtanen
Ohjaaja: Johanna Sorjonen
Tagit: Rahoituslain (VOS) ulkopuolinen ammattiteatteri, Kesäteatteri, Kotimainen kantaesitys, Musiikkiteatteri, Ammattiteatteri

Tapsan Tähti! -musiikkinäytelmä on uunituore tulkinta koko kansan tunteman mestarin - Tapio Rautavaaran - maailmasta. Kuopion Uuden Kesäteatterin seitsemäs toimintavuosi tempaa mukaansa nostalgiselle matkalle – sukellukseen Tapsan elämään, maailmankuvaan ja arkeen.

Tapsan Tähti kertoo suomalaisten ikiomasta sankarista, yhteisöllisyyden vahvistajasta. Miehestä, joka oli elokuvatähti, laulaja, olympiavoittaja, maailmanmestari ja ahkera työmies.

Kuopion Uuden Kesäteatterin lavalla nähdään kesällä 2016 jälleen upea kattaus kokemusta ja nuoruuden intoa. Maailmaa kokeneen aikuisen Tapio Rautavaaran roolissa  on näyttelijä-laulaja Sami Kojonen ja vaimona Liisa Rautavaarana tunnettu näyttelijä, laulaja sekä sanoittaja Kaija Kärkinen.

Nuoren Tapsan rooliin puolestaan astuu Tampereella näyttelijäksi opiskeleva Atte Antikainen. Aikakauden uskomattomia persoonia ja muita henkilöhahmoja tulkitsevat todelliset monitaiturit, Tiina Paakko ja Lasse Forsgren. Lisäenergiaa lavalle tuo lisäksi muu tanssiva ja laulava ensemble, Kuopion Uudelle Kesäteatterille jo tutuksi tullut tavaramerkki.

Tapsan tähtinä olivat vuosikymmenestä toiseen kitara, keihäs ja jousipyssy. Monilahjakasta Tapsaa kiinnosti aidosti urheilu, musiikki ja jutunkerronta. Ne olivat hänen eväänsä vuosikausien ajan ja iltamakiertueilta irtosi Rautavaaran perheen pääelanto.

Kiertueet, laulukeikat, Tapsan työtoverit Toivo Kärjestä ja Esa Pakarisesta Reino Helismaahan kulkivat rinnalla vuosikaudet – nämä avautuvat katsojan silmien eteen. Yksi tärkeimmistä tähdistä oli kuitenkin Tapsan vaimo Liisa Rautavaara. Hän piti suuren kotijoukkueen ja -toimiston kunnossa pitkien esiintymismatkojen aikana.

Musiikkinäytelmässä kuullaan Tapsan ihanimmat kappaleet vuosien varrelta.
Kuinka moni meistä on nukahtanut Sininen uni -kappaleen säveliin?

Tapsan Tähti! –musiikkinäytelmän ohjaa Johanna Sorjonen ja pukusuunnittelusta vastaa Janina Seppänen.

« Ensi-iltoja