Entäs nyt Kotomaa!

Ensi-ilta: 30.06.2017
Teatteri: Tuiskulan kesäteatteri
Kaupunki: Köyliö
Maakunta: Satakunta
Kirjailija: Pekka Saaristo
Ohjaaja: Pekka Saaristo
Tagit: Kesäteatteri, Harrastajateatteri

Tuiskulan Kesäteatterissa näytellään 2017
Perinteitä kunnioittaen!

Me tekijät Tuiskulassa olemme tottuneet luottamaan vuosikymmenten ajan paikalliseen perinteeseen. Ja tietysti myös nyt, Tasavallan tasavuonna, teemme samoin!
 
ENTÄS NYT KOTOMAA! on lämminhenkinen kansankomedia Kotomaan torpan vaiheista 20- luvun alkupuolella, kun torppien vapautuminen Tuiskulassa, Köyliössä ja koko maassa oli juuri tapahtumassa. Torpparilain tulo oli kansakuntaa syvästi koskettava uudistus. Sisällissota oli sodittu, kuningaskunnaksikin oli kurkoiteltu, vaan tasavaltaan oli toki taivuttu. Kansan kurjuus ja kapinahenki piti kuitenkin pysäyttää maan ja mannun avulla. Mutta kuinka paljon annetaan ja kenelle? Siitä Kotomaankin torpassa nyt kamppaillaan!

Jos näytelmän nimi Entäs nyt Kotomaa! tuo lukijan mieleen yhtymäkohtia Niskavuori sarjaan, ajatus ei ole vallan väärä! Kotomaa oli köyliöläisittäin mahtitorppa, eikä verevä leskiemäntä Juhanna ole niinkään valmis siitä lohkomaan ”viinankeittäjä” veljensä Vikun hyväksi. Sanavalmis Vihtori ”Viku” Kotomaa on ”Plootuvuarelt armahrukse ja luattamukse saanu”, eikä oikeudestaan hänkään niin vain luovu.

Aito murre raikuu taas ensi kesänä Tuiskulan mäellä, Torpparimuseon autenttisessa miljöössä. Mittava, osaava näyttelijäkunta (lähes 40 roolia!) puetaan prikulleen ja ehdoton antaumus sekä kokeneen ohjaajan ”rakastava piiskaus” synnyttävät hersyvän huumorin ja takaavat teille nautittavan kesäteatterikokemuksen.

Tervetuloa Tuiskulaan!

Pekka Saaristo
Käsikirjoittaja- ohjaaja   
 

« Ensi-iltoja