Ensi-iltoja

Tervetuloa! Tässä TINFO-palvelussa voit selata ammatti- ja harrastajateattereiden tulevia ja menneitä ensi-iltoja.

HUOM! Koronaviruksen leviämistä ennaltaehkäisevien toimien ja määräysten vuoksi kevään 2021 ensi-iltoihin tulee paljon muutoksia. 

Osa ensi-illoista on siirretty myöhempään kevääseen, osa suoraan syksyyn 2021. Alueesta riippuen jotkin teatterit esittävät edelleen maksimissaan 20-hengen liveyleisölle. Myös kesäteatterit pääsevät aloittamaan kauttaan normaalia myöhempään, ja aiottuihin kesäensi-iltoihin voi tulla muutoksia riippuen pandemiatilanteesta ja rajoituksista. Varmista ajantasainen tieto teatterin verkkosivuilta.

Joitain kevään ensi-illoista striimataan yleisölle. Näistä lisätietoja teatterien verkkosivuilta. Katso myös: Teatteri kotisohvalle

Voit tehdä esim. aikarajauksia vuoden tai päivämäärän perusteella. Pelkät kesäteatteriesitykset saat listaan valitsemalla Näytä vain -> Kesäteatteri

Jos tarvitset neuvoa, ota yhteyttä: tinfo (a) tinfo.fi

Omat ensi-iltatietosi voit ilmoittaa lomakkeella jonka löydät osoitteesta www.tinfo.fi/ilmoita-ensi-ilta

Tirlittan

Ensi-ilta: 01.07.2017
Teatteri: Teatteriryhmä Nimettömät
Kaupunki: Varkaus
Maakunta: Pohjois-Savo
Kirjailija: Oiva Paloheimo
Dramaturgi: Petri Kaihoja
Ohjaaja: Riitta Pasanen
Tagit: Kesäteatteri, Harrastajateatteri, Dramatisointi / Sovitus

Tirlittan Taipaleen kanavalla kesällä 2017

Suomi -neito täyttää sata vuotta ja sen kunniaksi Teatteriryhmä Nimettömät ry tuottaa Taipaleen kanavan katsomoon tulevaksi kesäksi kotimaisen klassikotarinan herkästä ja sisukkaasta orpotytöstä. Tytöstä, jonka nimi on Tirlittan. Iloa, surua ja huumoria sisältävä taianomainen näytelmä perustuu Oiva Paloheimon vuonna 1953 julkaisemaan romaaniin ”Tirlittan – orpotyttö ihmisten maassa” ja sen on näytelmäksi sovittanut Petri Kaihoja. Näytelmän ohjaa Riitta Pasanen ja sen ensi-ilta on lauantaina 1.7.2017 kello 1800.

Ukkosmyrskyn hajottamasta kodista pelastunut suloinen ja rämäpäinen Tirlittan tekee ainutlaatuista matkaansa ihmisten keskellä etsien perhettään ja rakkautta. Tirlittanille sattuu ja tapahtuu ja hän törmää vähän väliä eriskummallisiin hahmoihin sekä joutuu outoihin tilanteisiin, mutta yksinäisellä tytöllä ei ole helppoa eikä ihmisten hyväksyntä taattua. Tirlittan joutuu usein torjutuksi lohtunaan muisto isästä sekä eriskummallinen soitin - okariino. Vaikka ihmiset eivät aina hymyile ja pienen tytön sydän itkee, ei uhmakas Tirlittan anna periksi. Muistojen ja musiikin voimalla hän vaeltaa määrätietoisesti sattumuksesta toiseen, uskoen onneen ja parempaan tulevaisuuteen.

Tirlittan on koko perheelle tarkoitettu lämminhenkinen näytelmä herkästä, rohkeasta ja yksinäisestä ihmisestä, joka etsii rakkautta. Tirlittan on itse asiassa tarina suomalaisesta sielunmaisemasta ja soveltuu sen vuoksi unohtumattomaksi kesäillan elämykseksi niin lapsille kuin aikuisillekin.

”Vaikka maailma on sekaisin ja epävarma, Tirlittan kertoo meille myönteisen asenteen ja elämänuskon mahtavasta voimasta!”

Tirlittan, luonnonkaunis Taipaleen kanava-alue sekä teatterikatsomo odottavat sinua tuntemaan ja kokemaan. Lipputiedustelut ja varaukset voit tehdä joko jonna.j.juvonen(a)gmail.com tai 040 502 2205.

« Ensi-iltoja