Ensi-iltoja

Tervetuloa! Tässä TINFO-palvelussa voit selata ammatti- ja harrastajateattereiden tulevia ja menneitä ensi-iltoja.

Voit tehdä esim. aikarajauksia vuoden tai päivämäärän perusteella. Pelkät kesäteatteriesitykset saat listaan valitsemalla Näytä vain -> Kesäteatteri.

Omat ensi-iltatietosi voit ilmoittaa lomakkeella jonka löydät osoitteesta www.tinfo.fi/ilmoita-ensi-ilta

Kuin ensimmäistä päivää

Ensi-ilta: 20.01.2018
Teatteri: Seinäjoen Kaupunginteatteri
Kaupunki: Seinäjoki
Maakunta: Etelä-Pohjanmaa
Kirjailija: Anna Krogerus
Ohjaaja: Jukka Keinonen
Tagit: VOS-teatteri + Suomen Kansallisteatteri, Ammattiteatteri

Draamakomedia arjen sankareista.

Tunnetko tämän naisen? Hän on ahkera, empaattinen, uhrautuva – ja yksinäinen.

Lähihoitaja Ritva on sellainen. Hän on valmis haalimaan harteilleen toistenkin hommat ja huolet. Ei siis ole ihme, että hän väsyy. Jossain vaiheessa tulee Ritvallakin raja vastaan.

Anna Krogeruksen menestysnäytelmän Kuin ensimmäistä päivää tapahtumat sijoittuvat vanhusten hoitokotiin nyky-Suomessa. Niin tunnollinen kuin Ritva onkin, kaikki ei suju sääntöjen mukaan. Jokainen päivä tuo mukanaan uusia yllätyksiä. Hoitokoti on kuin risteysasema, joillekuille myös päätepysäkki. Eikä kukaan jaksa ilman toista ihmistä, ei edes sitkeä Ritva.

Kuin ensimmäistä päivää on aikaamme osuva, inhimillinen komedia. Ilman Ritvan kaltaisia arjen sankareita eivät hyvinvointivaltiomme pyörät pyörisi!

Näytelmän ohjaa Jukka Keinonen, jonka edellisiä ohjauksia Seinäjoen kaupnginteatteriin olivat Hiljaiset sillat ja Kultalampi.

Rooleissa Maria Pere, Mia Vuorela, Mari Pöytälaakso, Pekka Hiltunen, Jani Johansson, Liisu Aurasmaa, Esa Ahonen, Sari Jokelin, Jukka Puronlahti,  Heikki Vainionpää ja Tapani Korhonen

Kirjoittanut Anna Krogerus Ohjaus Jukka Keinonen Lavastussuunnittelu Juho Lindström Pukusuunnittelu Tiina Valkama Äänisuunnittelu Sami Silén Valosuunnittelu Juho Itkonen

« Ensi-iltoja