Voit tehdä esim. aikarajauksia vuoden tai päivämäärän perusteella. Esimerkiksi pelkät kesäteatteriesitykset saat listaan valitsemalla Näytä vain -> Kesäteatteri.

Tarkista ajankohtaiset esitystiedot teatterin omilta verkkosivuilta

Omat ensi-iltatietosi voit ilmoittaa lomakkeella jonka löydät osoitteesta www.tinfo.fi/ilmoita-ensi-ilta

Homo Secundus – Sekundaihminen

Ensi-ilta: 27.09.2019
Teatteri: Teatteri Telakka
Kaupunki: Tampere
Maakunta: Pirkanmaa
Kirjailija: Miko Kivinen
Ohjaaja: Teemu Mäki
Yhteistuotanto: Tanssiteatteri Minimi
Tanssiteatteri Tsuumi
Tagit: Rahoituslain (VOS) ulkopuolinen ammattiteatteri, Kantaesitys, Yhteistuotanto, Musiikkiteatteri, Kiertävä esitys, Tanssiteatteri, Ammattiteatteri

Eli Marxin kosto 

Homo Secundus on Tanssiteatteri MiniminTeatteri Telakan sekä Tanssiteatteri Tsuumin yhteistuotanto. Se on musiikkipitoinen, liikunnallinen näytelmä, joka sisältää humoristisia yhteiskunnallisia kannanottoja. Se sisältää myös vakavia syytöksiä vallitsevia oloja kohtaan, sekä siemeniä radikaaliin ajatteluun.

Esityksen fiktio sijoittuu ongelmalähiöön, kuumimpaan muotimaailmaan, tietokonepelin sisälle, piilokojuun sekä kollektiivisiin surrealistisiin uniin.

Homo Secundus on sanaleikki, joka tarkoittaa joko toista ihmisen jälkeen tulevaa parempaa versiota ihmisestä, tai vaihtoehtoisesti sekundaihmistä eli jonkinlaista toisen luokan kansalaista.

Alaotsikko Marxin kosto liittyy taas siihen, että kommunisminkin isänä tunnettu Karl Marx sanoutui elinaikanaan irti marxilaisuudesta, ennusti Neuvostoliiton tuhon jo ennen sen syntyä, ihaili Yhdysvaltoja ja suunnitteli sinne muuttoa.

Mikään historiassa ei ole aivan sitä miltä se näyttää. Teosta varten on tehty imitoitua kokeellista japanilaista instrumentaali-hiphopia.

Esityksen ikäsuositus on 13 v.

Miko Kivinen (1968–) on näytelmäkirjailija, näyttelijä ja muusikko. Hän on esiintynyt Kuopion kaupunginteatterissa viimeksi Viikingit-näytelmässä sekä Vaimoni Casanovassa.

Teemu Mäki (1967–) on teatteriohjaaja, kirjailija ja kuvataiteilija. Viime aikoina Teemu on ohjannut näytelmiä sekä kirjoittanut esseekirjoja.

Kuolio (x–) on trikooasuun pukeutuva yhteiskunnallinen supersankari ja liikunnallinen filosofi, joka seikkailee myös Homo Secunduksessa kertojana sekä nuorisotyöttömän roolissa.

TEOSTIEDOT

Ohjaus: Teemu Mäki
Käsikirjoitus: Miko Kivinen
Esiintyjät: Miko Kivinen, Salla Korja-Paloniemi, Marja Myllylä, Riikka Puumalainen, Tanjalotta Räikkä
Koreografia: Riikka Puumalainen
Äänisuunnittelu: Antti Mäkelä (Puumalainen)
Musiikki: Kuolio ja Antti Mäkelä (Puumalainen)
Valosuunnittelu: Nadja Räikkä
Puvustus: Mirkka Nyrhinen
Tuotanto: Tanssiteatteri Minimi, Teatteri Telakka, Tanssiteatteri Tsuumi   

Esitystiedot

Teatteri Telakka 27.9.-15.10.2019, www.teatteritelakka.fi
Espoon kaupunginteatteri 23.-25.10.2019, www.espoonteatteri.fi
Kuopion kaupunginteatteri 12.11.-11.12.2019, www.minimi.fi
Koko Teatteri 29.4.-6.5.2020, www.tsuumi.com

 

« Ensi-iltoja