Ensi-iltoja

Tervetuloa! Tässä TINFO-palvelussa voit selata ammatti- ja harrastajateattereiden tulevia ja menneitä ensi-iltoja.

Voit tehdä esim. aikarajauksia vuoden tai päivämäärän perusteella. Esimerkiksi pelkät kesäteatteriesitykset saat listaan valitsemalla Näytä vain -> Kesäteatteri.

Tarkista ajankohtaiset esitystiedot teatterin omilta verkkosivuilta

Omat ensi-iltatietosi voit ilmoittaa lomakkeella jonka löydät osoitteesta www.tinfo.fi/ilmoita-ensi-ilta

Supermies

Ensi-ilta: 20.08.2021
Teatteri: Aleksanterin teatteri
Kaupunki: Helsinki
Maakunta: Uusimaa
Ohjaaja: Georgia Murphy
Tagit: Kantaesitys

SUPERMIES

Jouni Bäckströmin (mm. The Fabulous Bäckström Brothers ja Uusi Kipparikvartetti) sooloteos Supermies yhdistelee klovneriaa, konserttia, monologinäytelmää sekä fyysistä teatteria. Autofiktioesitys kertoo ruuhkavuosia elävän taiteilijaisän monista rooleista ja niihin liittyvistä kipuiluista.

Esityksen teemoina ovat tunneherkän miehen sopimattomuus kapeisiin miehen roolimalleihin, identiteetti, isyys, ulkonäköpaineet sekä suomalaisuus. Esitys suunnistaa eteenpäin erilaisten musiikki- ja klovnerianumeroiden avulla sekoittaen itseensä myös lavarunoutta, monologia sekä Stand up komiikkaa. Tarinaa rytmittävät barokki-triolle sovitetut musiikkikappaleet 1600-luvulta nykypäivään.

Supermiehen ohjaajana toimii englantilaisen Mouths of Lions teatterin taiteellinen johtaja Georgia Murphy, jonka edellinen yhteistyö Bäckströmin kanssa oli arvostelu- ja yleisömenestystä niittänyt lastenkomedia Tohtori Zeiffal, tohtori Zeigal ja virtahepo, jota ei koskaan saatu kiinni.

Esiintyjät: Jouni Bäckström (baritoni, klovni), Kaisamaija Uljas (arkkiluuttu ja barokkikitara), Tatu Ahola (sello), Hannes Kaukoranta (sinkki, luonnontorvi ja barokkitorvi)

Ohjaus ja käsikirjoitus: Jouni Bäckström & Georgia Murphy (GB)
Sävellys: mm. Claudio Monteverdi ja Jouni Bäckström

« Ensi-iltoja