11.06.2020

Mad House 2020

Esitystaiteen talo Mad House Helsingin syksy

Mad House Helsingin syksy 2020 käynnistyy elokuussa tuttuun tapaan Teurastamolla, Kalasatamassa. Ohjelmiston avaa kantaesitys Ontto harmaa tanssi, joka luo tilan runon, kielen, tanssin ja liikkeen vuoropuhelulle. Runokuu-festivaalin kanssa yhteistyössä toteutettavan teoksen työryhmän muodostavat koreografit Anna Mustonen ja Veli Lehtovaara, runoilija Olli-Pekka Tennilä sekä ääni- ja valosuunnittelijat Tatu Nenonen ja Topias Toppinen. Lisäksi syksyllä ensi-iltansa saavat Otto Sandqvistin ohjaus Magnum sekä Mouthpiece, jonka työryhmä koostuu kuudesta eri taiteenalan tekijästä.

Kesän puistokausi jatkuu Mad Housessa syyskuussa Venla Heleniuksen ja Milka Luhtaniemen Tyyntyminen-esitysinstallaatiossa. Teoksessa Mad Houseen rakentuu luonnon ja julkisen tilan risteymä, johon yleisö on tervetullut oleskelemaan syksyn hämärtyvinä iltoina. Joulukuussa tilan puolestaan ottaa haltuun Deep Time Trancestors -larp, jossa pelaajat matkaavat läpi queerin esihistoriallisen ajan fiktiivisten harjoitteiden avulla. Lisäksi ohjelmistossa on useita vierailuja, klubeja ja tapahtumia syksyn mittaan.

Koronaviruksen aiheuttama pandemia on vaikuttanut myös Mad Housen toimintaan, erityisesti keväällä 2020. Keväältä syksyyn siirtyvät Layers-sooloimprovisaatiot sekä Practices of Love and Body -iltamat, joissa Prekaarit Praktiikat -ryhmä avaa yleisölle kehollista työskentelyään ja taiteellista ajatteluaan. Syksyn ohjelmistokalenteri on suunniteltu aikaisempaa väljemmin, jotta ohjelmistoa voidaan tarpeen vaatiessa aikatauluttaa uudelleen.

Ohjelmisto on kokonaisuudessaaan rakennettu vastaamaan esitystaiteen kentän monimuotoisuutta ja mukana on niin koreografia-, teksti-, kuvataide- kuin draamalähtöisiä tekijöitä ja teoksia. “Suomalainen esitystaiteen kenttä on moni-ikäistä, monikansallista ja kansainvälistä. Se elää teosten muodossa jatkuvassa vuorovaikutuksessa nykyhetkestä nousevien teemojen ja havaintojen kanssa”, kuvaa kuraattori Heidi Backström.

Syysohjelmiston ovat kuratoineet Heidi Backström ja Annika Tudeer. Tuotannosta ja tekniikasta vastaavat Emmi Vainio, Annika Niskanen ja Viljami Lehtonen.

Lämpimästi tervetuloa Mad Houseen!

Lipunmyynti alkaa alkusyksystä. Muutokset esitysaikoihin ja -järjestelyihin ovat mahdollisia.