18.02.2021

Eskuksen ja HIAPin kesäresidenssi

Avoin haku 18.2.-19.3.2021

ESKUS – Esitystaiteen Keskus ja HIAP - Helsinki International Artist Program avaavat residenssihaun yksittäisille taiteilijoille ja ammattitaiteilijoiden ryhmille, jotka työskentelevät performanssin, esitystaiteen tai nykyteatterin parissa. Residenssi on tarkoitettu sekä Suomessa, Skandinaviassa, Baltiassa että Venäjällä toimiville taiteilijoille ja taiteilijaryhmille.

Residenssi on kahden tai neljän viikon mittainen. Residenssitaiteilijat majoittuvat HIAP:n Villa Eläintarhassa, joka on Helsingin Kallion kaupunginosassa, Töölönlahden kupeessa sijaitseva puuhuvila. (Huomioi, että taiteilijaparin, -kollektiivin tai -ryhmän on ehkä jaettava majoitus jäsentensä kesken.)

Lisätietoja majoituksesta

Residenssitaiteilijat saavat käyttöönsä noin 80m2 studion Esitystaiteen Keskuksessa, Suvilahdessa. Eskuksen saleissa on joustoparketit ja perusäänentoisto. Saleja ei voi pimentää, eivätkä ne ole äänieristettyjä.

Lisätietoja ja kuvia harjoitustiloista

Residenssitaiteilijoiden odotetaan avaavan työtään kollegoilleen ja yleisölle esimerkiksi demonstraation, työpajan tai taiteilijapuheen kautta. Pyrimme edesauttamaan hedelmällisiä kohtaamisia Suomessa työskentelevien taiteilijoiden kanssa. Osana residenssiä järjestetään tervetuliaisjuhla (kesäkuun lopussa) ja kesäjuhlat (heinäkuun lopussa), joihin tämä voidaan sisällyttää. Residenssivastaavamme on apuna järjestelyissä.

Residenssin ajankohta

28. kesäkuuta – 30. heinäkuuta. Taiteilijat voivat hakea oleskelua kahdeksi tai neljäksi viikoksi. Kahden viikon jaksot alkavat joko 28. kesäkuuta tai 12. heinäkuuta.

Majoitus ja työtilat ovat residenssivieraille ilmaisia, matkakuluistaan he vastaavat itse.

Hakuohjeet

Hakijoiden tulee täyttää online hakemuskaavake: https://www.hiap.fi/open-calls/

Hakemukseen on liitettävä

* Vapaamuotoinen hakemus, joka sisältää yhteystietosi (max. 1 sivu A4)

* Työsuunnitelma (max. 2 sivua A4)

* Ansioluettelo(t) (max. 3 sivua A4)

* Jos haet residenssiä työryhmälle, tiedot ryhmän koosta (enintään 8 henkilöä) sekä tieto siitä suostutko jaettuun majoitukseen ryhmäsi jäsenen kanssa

* Sinulle parhaiten sopiva residenssiajankohta

Lähetä liitteet YHTENÄ PDF-tiedostona!!!

Tärkeimmät valintakriteerit ovat ammattilaisuus, taiteellinen taso ja työsuunnitelma.

Hakemukset käsittelee kuraattoriryhmä: Eskuksen hallituksen jäsenet koreografi Anna Maria Häkkinen ja kuraattori-tuottaja Elisa Itkonen. HIAPin kuraattori ilmoitetaan myöhemmin.

Hakijoille ilmoitetaan päätöksistä huhtikuun alussa.

Hakemusten määräaika on 19. maaliskuuta (klo 23.59, GMT +2).

Koronapandemia saattaa vaikuttaa residenssin toteutumiseen.

Sinua voisi kiinnostaa

Ilmoitukset Residenssit Avoimet haut