Kuvassa Marianne Van Kerkhovenin muistivihkoja. Vuosien ajan hän käytti työssään samaa harmaakantista vihkoa, jossa sivujen reunat ovat punaiset. Muistivihkoa voi pitää klassisena dramaturgisena työkaluna. Kuva: Esther Severi

14.08.2020

Liikkeellä marraskuussa 2020 – Mestarikurssi: Ongoing Moments / Esther Severi

Hakemusten deadline 1.9.2020

4.–8.11.2020 / klo: 10–17 / Mestarikurssi esittävän taiteen ammattilaisille sekä alan opiskelijoille.

Dramaturgi Esther Severin vetämä viisipäiväinen mestarikurssi lähtee liikkeelle belgialaisen dramaturgi Marianne Van Kerkhovenin (1946–2013) perinnöstä. Van Kerkhovenia pidetään laajasti yhtenä (eurooppalaisen) dramaturgian avainhenkilöist ä, joka loi pohjan yhä vallalla oleville diskursseille ja työskentelytavoille. Kurssin aikana käydään läpi hänen kirjoittamiaan tekstejä eri aikakausilta. Osallistujat pääsevät tulkitsemaan teksteistä löytämäänsä dramaturgiaa ja luovaa työskentelyä koskevaa käsitteistöä sekä soveltamaan sitä omaan työskentelyynsä. Päämääränä on tutkia yhdessä miten eri aikoina kirjoitetut tekstit ja dramaturgiakäsitykset voivat elää tässä päivässä, miten ne resonoivat tai törmäävät tämänhetkisen todellisuuden kanssa. Van Kerkhoven valmistui vuonna 1968 Brysselin Vrije Universiteit -yliopistosta. Hänen uransa muodostaa monitahoisen matkan 60- ja 70-lukujen poliittisesta liikehdinnästä 80- ja 90-lukujen belgialaisen taidemaailman ‘Flemish wave’ -suuntauksen kehittämiseen ja 2000-luvun esitystaiteen nousun kautta vuosituhannen ensimmäisten vuosikymmenten uudelleenpolitisoitumiseen. Yli kolmenkymmenen vuoden ajan Van Kerkhoven toimi Brysselissä sijaitsevan Kaaitheaterin dramaturgina. Hänen perintönsä elää edelleen niin taiteilijoiden teoksissa sekä hänen laajassa kirjallisessa tuotannossaan, kuin myös niiden lukuisten nuorten dramaturgien kautta, jotka kouluttautuivat alalle Van Kerkhovenin harjoittelijoina.

Mestarikurssi on tarkoitettu esittävän taiteen ammattilaisille sekä alan opiskelijoille. Osallistujat voivat tuoda kurssille mukanaan tällä hetkellä työn alla olevan projektin tai idean, sekä jakaa prosessiaan muiden osallistujien kanssa.

Kurssi järjestetään 4.–8.11.2020 ja se on tarkoitettu kymmenelle osallistujalle. Osallistumismaksu on 150 €. Hae mestarikurssille lähettämällä viimeistään 1.9.2020 motivaatiokirje osoitteeseen info(at)liikkeellamarraskuussa.fi. Kurssi on englanninkielinen ja myös motivaatiokirje tulisi kirjoittaa englanniksi.

Lisätietoja: info(at)liikkeellamarraskuussa.fi

Mestarikurssi: Ongoing Moments on osa tämän vuoden Liikkeellä marraskuussa -festivaalia, joka järjestetään 5.–15.11.2020. Festivaalin koko ohjelmisto julkistetaan syyskuussa, jolloin tulevat myyntiin myös festivaalipassit. Lue lisää festivaalista osoitteessa: www.liikkeellamarraskuussa.fi

Sinua voisi kiinnostaa

Festivaalit Ilmoitukset koulutus