10.12.2020

Eurodram

Eurodram haku käännetyille näytelmille

Eurooppalainen näytelmien kääntämisen verkosto Eurodram hakee käännettyjä nykynäytelmiä avoimessa haussa. Haku päättyy 31.12.2020.

Eurodram-verkosto koostuu 30:stä toimikunnasta, joista jokainen valitsee kolme käännettyä näytelmää julkaistavaksi omalla kielellään. Suomen kielelle käännetyt käsikirjoitukset on toimitettava osoitteeseen eurodramfi@theatrecollective.com 31.12.2020. mennessä. Suomen kielestä käännetyt näytelmät ja käsikirjoitukset on toimitettava käännöskielen vastaavalle toimikunnalle 31.12.2020 mennessä, ellei toimikunta ole ilmoittanut toisin. Valitut näytelmät julkaistaan 21.3.2021.

Eurodramin toimikunnille voi lähettää käännettyjä nykynäytelmiä, jotka on kirjoitettu Euroopan, Keski-Aasian tai Välimeren alueen kielillä. Kohdekielet vuosina 2020 ja 2021 ovat albania, arabia, armenia, bosnia/kroatia/montenegro/serbia, bulgaria, englanti, georgia, heprea, italia, kastilia & galicia, katalaani, kreikka, kurdi, makedonia, norja, portugali, puola, ranska, romania, romanikieli, ruotsi, saksa, suomi, tsekki, turkki, ukraina, unkari, valko-venäjä ja venäjä. Tarkemmat säännöt löytyvät Eurodramin sivuilta.

Eurodram on käännettyyn eurooppalaiseen draamaan keskittynyt 300 jäseninen verkosto, joka on järjestäytynyt 30:neen toimikuntaan. Eurodramin päätavoite on edistää uusien näytelmien kääntämistä Euroopan, Keski-Aasian ja Välimeren kielistä niin teatterin ammattilaisten kuin yleisöjen saataville. Parillisina vuosina jokainen toimikunta valitsee kolme toimikunnan kielellä kirjoitettua näytelmää ja suosittelee niiden kääntämistä toisille Euroopan kielille. Parittomina vuosina toimikunnat valitsevat kolme toimikunnan kielelle käännettyä näytelmää tavoitteenaan julkaista tai esittää näytelmät. Eurodram toimii itsenäisyyden, yhdenvertaisuuden ja kielellisen monimuotoisuuden hengessä.

Lisätiedot:

Eurodramin Suomen toimikunta
eurodramfi@theatrecollective.com

Eurodramin hallitus
board@sildav.org

Eurodramin avoin haku
http://eurodram.org

Ilmoitus Europen Theatre Collectiven verkkosivulla