08.12.2021

Eurodram

Eurodramin suomenkielisten näytelmien avoin haku 2021–2022 on nyt auki!

Eurooppalainen näytelmien kääntämisen verkoston Eurodramin Suomen toimikunta hakee suomenkielisiä näytelmäkäsikirjoituksia avoimessa haussa. Haku päättyy 15.01.2022.

Käsikirjoitukset on toimitettava osoitteeseen eurodramfi@theatrecollective.com 15.01.2022 mennessä. Kirjoittaja itse tai hänen edustajansa voi lähettää sähköpostin. Viestin otsikoksi merkkaa: ”EURODRAM 2022”. Kaudelle 2021–2022 suomenkielinen komitea valitsee suomen kielellä kirjoitettuja näytelmiä ajanjaksolta 2017–2021. Näytelmät voivat olla myös aiemmin julkaisemattomia tai esittämättömiä.
Aiempiin Eurodramin hakuihin osallistuneet näytelmät hylätään. Valitut näytelmät julkaistaan maaliskuussa 2022, ja Eurodram tulee suosittelemaan niiden kääntämistä muille verkoston kielille.

Eurodram on käännettyyn eurooppalaiseen draamaan keskittynyt 300-jäseninen verkosto, joka on järjestäytynyt 29 toimikuntaan. Eurodramin päätavoite on edistää uusien näytelmien kääntämistä Euroopan, Keski-Aasian ja Välimeren kielistä niin teatterin ammattilaisten kuin yleisöjen saataville. Parillisina vuosina jokainen toimikunta valitsee kolme toimikunnan kielellä kirjoitettua näytelmää ja suosittelee niiden kääntämistä toisille Euroopan kielille. Parittomina vuosina toimikunnat valitsevat kolme toimikunnan kielelle käännettyä näytelmää tavoitteenaan julkaista tai esittää näytelmät. Eurodram toimii itsenäisyyden, yhdenvertaisuuden ja kielellisen monimuotoisuuden hengessä.

Lisätiedot
Eurodramin Suomen toimikunta:
eurodramfi@theatrecollective.com
Eurodramin hallitus:
board@eurodram.org
Eurodramin avoin haku:
http://eurodram.org
Eurodramin toimikunnat:
http://eurodram.org/committees-members/
 

Sinua voisi kiinnostaa

Ilmoitukset Avoimet haut