11.08.2022

Fern orchestra: Vox Herbārium –Plant Series IV. Kuva: Petri Tuohimaa.

Fern Orchestra World Stage Design -näyttelyssä Kanadassa

På svenska

Tiede- ja taidekollektiivi Fern Orchestra osallistuu Kanadan Calgaryssa järjestettävään World Stage Design –näyttelyyn 6.-16.8.2022 teoksellaan Vox Herbārium –Plant Series IV. Esityksen ensi-ilta oli vuonna 2019 Turun kasvitieteellisessä puutarhassa.
Kollektiivin perustaja, valosuunnittelija Vespa Laine sekä äänisuunnittelija Markus Heino ovat ainoina suomalaisina kutsuttu näyttelyyn.

Viidettä kertaa järjestettävässä tapahtumassa nähdään myös kollektiivin vuonna 2020 Turun Kaupunginteatterin, Läntinen tanssin aluekeskuksen ja Åbo Akademin yhteistyönä tuottama teos Mareld. Teoksessa esiintyvät mikroskooppisen pienet, valoa tuottavat panssarisiimalevät, joiden kanssa tanssivat Ilona Salonen ja Timo Tamminen.

Suomen valo-, ääni- ja videosuunnittelijat ry. myönsi teoksesta Säde-kunniamaininnan Lajienvälisestä valosuunnittelusta Vespa Laineelle ja Samuel Salmiselle vuonna 2020. Åbo Akademin tutkija, meribiologi Conny Sjöqvist ja työryhmä avaavat esityksen jälkeen työskentelymetodeja paneelikeskustelussa ”Science and Art as a Starting Point”.

Fern Orchestra on vuonna 2017 perustettu monialainen orkesteri, joka työskentelee taiteen eri aloilla tehden mm. performansseja, valo- ja äänitaidetta sekä nykytanssia. Orkesteri on tutkinut teoksissaan mm. fotosynteesiä ja suljettua biosfääriä, kasvien neurologiaa ja taksonomista määrittelyä. Teoksille on luonteenomaista, että niissä esiintyy myös muita eläviä organismeja kuin ihmisiä. Viimeisin teos, Ikebana –Plant Series VIII, nähtiin Turun Kaupunginteatterissa keväällä 2022.

Työryhmän matkaa Kanadaan ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Svenska Kulturfonden, Konstsamfundet, Läntinen tanssin aluekeskus, Åbo Akademi ja Turun teatterisäätiö.
 

Fern Orchestra: http://www.fernorchestra.com/

World Stage Desing -tapahtuma: https://wsd2021.ca/
 

Lisätietoja:

Vespa Laine: vespa@fernorchestra.com 0400 876118

Läntinen tanssin aluekeskus, Regionala Danscentret i Västra Finland, 

Sanna Meska, 0400 546016

Sinua voisi kiinnostaa

Kansainvälisyys Uutiset