17.03.2023

FinFringe 2023 logobanneri

Finfringe 2023

Viides Finfringe nousee näyttämöille – ja kauppatorille

Viron paras (ja ainoa) feministinen vaudeville blues-kabaree? Uzbekistanilais-tanskalaista stand upia? Iloista lavahäröilyä ja absurdia ajanhukkaa Englannista?

Kyllä, kaikkea tätä ja paljon enemmän on Finfringe 2023. Yllättävä esitysfestivaali järjestetään Turussa viidettä kertaa 10.-13. toukokuuta.

Ohjelmiston löydät täältä: finfringe.fi/ohjelmisto

Kansainvälinen ja moniääninen itsenäisen esittävän taiteen festivaali kokoaa nähtäväksi vapaan taiteen kentän tuoreita virtauksia. Festivaalilla nähdään yli 20 enintään tunnin pituista esitystä yhdeksästä eri maasta. Finfringe-kattaukseen kuuluu teatteria, sirkusta, tanssia, nukketeatteria, stand upia, kabareeta, fyysistä teatteria, slap stickiä, klovneriaa, performanssia, lavahäröilyä ja tiedeluento.

Jos ajattelit, ettei bluesia ja feminismiä voi yhdistää, virolaisen Kaisa Ling Thing -duon The Feminist's Handbook for Eastern Europe osoittaa, että kyllä voi. Ice Age on taiwanilainen tanssiteos, jonka ovat luoneet kaksi koreografia, näkövammainen Chang Chung-an ja liikuntarajoitteinen Maylis Arrabit. Teos tuo näyttämölle kaksi rinnakkaista todellisuutta, joita aika ja tila erottavat ja yhdistävät.

Tukholman Fringen Grand Prix -palkinnon 2022 voittanut Dead People Are Liking Things On Facebook on interaktiivinen luentoesitys kuolevaisuudesta, edesmenneiden ystävien someprofiilien kautta. Ohjelmistoon kuuluu myös Only For You -sarja, joka koostuu kolmesta, yhdelle katsojalle kerrallaan esitettävästä teoksesta.

Finfringe saa uusimmaksi festivaalinäyttämökseen Turun kauppatorille nousevan teltan. Kulttuuri ja urheilu paiskaavat kättä torilla: samassa teltassa järjestetään myös jääkiekon MM-kisakatsomo. Finfringen ohjelmistoa nähdään tuttuun tapaan myös Åbo Svenska Teaterissa, Linnateatterissa ja Turun Kaupunginteatterin Sopukassa. Lisäksi esityksiä jalkautuu kauppakeskus Hansan Hansatorille ja liiketiloihin.

Finfringe on mukana järjestämässä Taiteen talolla tapahtumaa Taide, puhe ja työ – puheenvuoroja ja vuoropuhelua luovan työn tekemisestä 11. toukokuuta. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Turun Amk:n ja HUMAK:in Okulaarihankkeen, Turun kaupungin kulttuurin kärkihankkeen ja Taiteen talon kanssa. 

Ympäri maailmaa toimii yli 250 Fringe-festivaalia. Finfringe on osa Nordic Fringe networkia, jonka muut jäsenfestivaalit ovat Ruotsista, Norjasta, Tanskasta, Virosta ja Liettuasta.

Finfringen yhteistyökumppaneita ovat edellä mainittujen teattereiden lisäksi Turun Taideakatemia, Turun kaupunki, Hansakortteli Oy, Turku Center ry ja Oulun Kehä-festivaali.

Finfringe – Yllättävä esitysfestivaali 10.-13.5.2023

Lue lisää FinFringen verkkosivulta

Sinua voisi kiinnostaa

Festivaalit Tapahtumat Ilmoitukset