03.02.2021

Talvinen Iijoki. Kuva Inka Hyvönen.

Haku avoinna KulttuuriKauppilan residenssiohjelmiin vuodelle 2021

Haku avoinna KulttuuriKauppilan residenssiohjelmiin vuodelle 2021! Vuonna 2021 haku on jatkuva ja residenssijaksoon sisällytetään omaehtoinen karanteeniaika.

Iissä sijaitsevan Taidekeskus KulttuuriKauppilan kaksi residenssiohjelmaa tarjoavat taiteilijoille mahdollisuuden kehittää taiteellista työtään, tehdä yhteistyötä paikallisten kanssa ja inspiroitua kauniista ympäristöstä. Residenssi sijaitsee Iijoen rannalla idyllisellä kulttuuriperintöalueella aktiivisen kyläyhteisön keskellä.

Jokaiselle taiteilijalle räätälöidään residenssikaudelle projektiehdotukseen pohjautuva oma ohjelma. Tuemme mielellämme taiteilijoita yhteyden luomisessa paikallisyhteisöön voimassa olevien rajoitusten puitteissa! 

Mahdollistaakseen myös kansainvälisten taiteilijoiden residenssijaksot, KulttuuriKauppila on linjannut viranomaistahojen ohjeistusten pohjalta turvallisuusvarotoimia, joihin sisältyy mm. residenssijakson aloittava omaehtoinen karanteenijakso. Omaehtoisen karanteeniajan voi käyttää työskentelyyn, rauhoittumiseen ja lähiluonnossa liikkumiseen. Nämä turvallisuusohjeistukset tulevat ohjaamaan työtämme vuonna 2021. 

Residenssiohjelmat

Taiteilijat, kuraattorit ja tutkijat ovat tervetulleita työskentelemään KulttuuriKauppilaan. KulttuuriKauppila Artist-in-Residence (KK AiR) tarjoaa taiteilijoille erityislaatuisen ympäristön keskittyä taiteelliseen työhön tai tutkimukseen. KulttuuriKauppila Artist-in-Community (KK AiC) kannustaa yhteisöllisiin taideprojekteihin, jotka tarjoavat taiteilijoille mahdollisuuden työskennellä osana yhteisöä ja rakentaa yhteistyöverkostoja haluamiensa tahojen kanssa. Residenssijakson pituus on 1-6kk.

Hakijaa pyydetään kertomaan hakemuksen yhteydessä, mikäli heitä kiinnostaa esimerkiksi näyttelyn järjestäminen tai työpajan ohjaaminen osana residenssivierailua. Tapahtumia voidaan järjestää myös etäyhteyksin!

KulttuuriKauppilan hyvin varusteltu residenssitila sisältää kaksi yksityistä huonetta sekä yhteisen jaetun työtilan ja asuintiloja. Tila soveltuu hyvin sekä yksittäisille taiteilijoille että taiteilijaryhmille. Residenssi on sopivan kaukana liikenteen melusta, mutta hyvien kulkuyhteyksien varrella, lähellä esimerkiksi Oulun kulttuuritapahtumia. Kannustamme vieraita maata pitkin matkustamiseen erityisesti Suomen sisäisillä matkoilla. 

Haku

Residenssiohjelmiin haetaan lomakkeella osoitteessa https://webropol.com/s/kk-opencall21

Kysely on englanninkielinen, mutta hakemuksen voi toimittaa myös suomeksi! Vuonna 2021 haku on jatkuva, ja valinnoista ilmoitetaan hakijoille kahden kuukauden sisään hakemuksen saapumisesta.

Lisätietoja verkkosivuilla ja Facebookissa!