12.04.2022

Hangö Teaterträff 2022

Hangö Teaterträff 2022 – Ohjelma on julkaistu!

30:s Hangö Teaterträff järjestetään 9.–12.6.2022 Hangossa. Festivaaliohjelmaan sisältyy neljä kantaesitystä, kotimaisia ja kansainvälisiä vierailuesityksiä sekä teatterikenttään liittyviä keskusteluja. Festivaalin aikana juhlistetaan myös Hangö Teaterträffin 30-vuotista taipaletta.

”Yhden digitaalisen ja yhden peruutetun festivaalin jälkeen voimme vihdoinkin palata Hankoon, jossa yleisömme, taiteilijamme, vapaaehtoisemme ja kaikki Hangö Teaterträffiä rakastavat voivat vihdoin ja viimein kokoontua yhteen nykytaiteen merkeissä. Juuri nyt meidän tuleekin juhlia elävää taidetta enemmän kuin koskaan ennen. Parhaimmassa tapauksessa teatteri saa meidät kohtaamaan, ihmettelemään ja rakastumaan aina uudestaan ja uudestaan, mikä taas tuo uusia näkökulmia kaoottiseen maailmaamme.

Taiteellisina johtajina olemme ylpeitä siitä monipuolisesta ja inspiroivasta ohjelmasta, jolla juhlistamme Hangö Teaterträffin 30-vuotisjuhlaa. Yleisö saa kokea kymmenkunta esittävän taiteen teosta, laajan diskursiivisen ohjelman ja tietysti kattavan klubiohjelman. Haluamme siis toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleeksi Hangö Teaterträffiin 9.–12.6. Luvassa on ainutlaatuisia kohtaamisia ainutlaatuisessa saaristomaisemassa”, tervehtivät festivaalin taiteelliset johtajat Tom Rejström ja Jonas Welander.

Esityksiin lukeutuu muun muassa This Is Not My Money, jonka pohjoismainen ryhmä Subfrau luo yhdessä Blaue Fraun kanssa. Kantaesitys on legendaarisen ryhmän 20-vuotisjuhla, joka tapahtuu tietenkin Hangö Teaterträff -festivaalilla, jossa Subfrau aikoinaan perustettiin. Kantaesityksiin sisältyy myös Sinna Virtasen Asphodel Meadows, ylistys paikalliselle vedenalaiselle; Valkeapään, Liimataisen ja Pietiäisen Vesikonsertti, joka niinikään ylistää vettä; sekä Toisissa tiloissa  -kollektiivin osallistavan Kuvitteellisten olentojen kokoelma -teoksen ruotsinkielinen ensi-ilta.

She She Pop, yksi eurooppalaisen nykyteatterin tunnetuimpia nimiä, vierailee Hangossa kollektiivisen, paikalliselle yleisölle muokattavan Besessen-monologinsa kanssa. Vierailuihin lukeutuu myös UusiTeatterin lastenesitys Aikavapaa sekä Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun ja Lidia Bäckin musiikkiteatteri Private Dancer, joka elektropopin kautta käsittelee näkemisen ja näkyväksi tulemisen kysymyksiä. Festivaalin aikana yleisö voi kokea myös Emelie Zilliacuksen, Malin Nyqvistin ja Martin Paulin Exhibit -teoksen, jonka sisältö pysyy salaisuutena, sekä Inspire / Conspire / Expire -teoksen, jonka Karolina Ginman ja Rasmus Slätis luovat yhdessä hankolaisen Fyrens Service -palvelukeskuksen kanssa.

30-vuotiaan festivaalin kunniaksi esitetään myös erikoisprojekti Kanon. Festivaalin aikana suomenruotsalaisten teatterien taiteilijat kokoontuvat Hankoon, jossa he pääsevät uudelleentulkitsemaan jotain tiettyä teosta festivaalin 30-vuotisen historian ajalta. Projektin myötä tutkitaan minkälaista esittävää taidetta on kanonisoitu aina 90-luvulta nykyaikaan – näin pystymme paremmin ymmärtämään tämän päivän teatteria ja sen kehittymismahdollisuuksia.

Teosten lisäksi festivaali jatkaa diskursiivista ohjelmaansa, joka tänä vuonna käsittelee muun muassa teatteritiedettä, näyttämöllä tapahtuvaa läheisyyttä sekä kritiikkiä. Festivaali on myös Kulkue-hankkeen virallinen startti, kun Baltic Circle ja ANTI – Contemporary Art Festival kokoontuvat Hangö Teaterträffin kanssa yhteiseen seminaarin, jossa keskustellaan kentän tukirakenteista ja tuotantomekanismeista.

Festivaalipäivänä jaetaan myös perinteinen Antonia-palkinto teokselle, joka on osoittanut taiteellista rohkeutta ja monipuolisuutta suomenruotsalaisen teatterin kentällä. Ehdokkaat ilmoitetaan festivaaliviikolla.

Hangö Teaterträff on myös saanut uudet nettisivut. Sivujen graafisen ilmeen on toteuttanut Linn Henrichson ja itse sivut on rakentanut La&La:n Leena Lahti. Festivaalin kotisivuja voi käydä ihailemassa osoitteessa https://www.hangoteatertraff.org/

Festivaaliohjelma kokonaisuudessaan

Lipunmyynti aukeaa 2.5.

Lisätiedot ja haastattelutiedustelut: 

Essi Brunberg
Tiedottaja
+358 40 869 9466 / essi@hangoteatertraff.org

Sinua voisi kiinnostaa

Festivaalit Tapahtumat