08.02.2023

Harrastajateatterikesä 2023

Harrastajateatterikesä 2023

Harrastajateatterikesä täyttää tänä vuonna 50 vuotta.  Tapahtuma järjestetään Jyväskylän kaupunginteatterissa 18.-20.8.2023. Juhlavuoden ohjelmiston valitsee helsinkiläinen freelance-näyttelijä, käsikirjoittaja ja teatteriohjaaja Misa Palander. Palander on kirjoittanut, dramatisoinut ja ohjannut näyttämölle useita kymmeniä esitystekstejä niin harrastaja- kuin ammattinäyttämöille. Hän kirjoittaa myös elokuvia ja tv-sarjoja. Palander on toiminut myös teatteriopettajana Lahden kansanopistossa vuosina 2010-2018.

Palander lähtee tehtävään odottavaisin mielin. – Lähden suurella ilolla ja tarmokkuudella valitsemaan esityksiä Jyväskylään. Harrastajateatterikesän juhlavuosi tuo vielä lisää arvokkuutta tähän kunniatehtävään. Odotan esityksiltä harrastajateatterin ydintä, eli heittäytymistä ja hurmosta, sitä sydämen paloa teatteria kohtaan, joka meitä kaikkia yhdistää!

Juhlavuoden tapahtumaan on suunnitteilla hienojen teatteriesitysten lisäksi myös juhlagaala, joka toteutetaan teatterin suurella näyttämöllä lauantaina. – Tapahtuman historiaa tuodaan esiin myös valokuvien ja tarinoiden muodossa pitkin juhlavuotta sekä tietysti itse tapahtumassa, kertoo tapahtuman vastaava tuottaja Mari Saarinen.

Ohjelmiston hakuaika tapahtumaan alkaa 13.2. ja päättyy 4.4. Ohjelmisto julkaistaan toukokuussa. Juhlavuoden tapahtumaa ovat mukana toteuttamassa pääjärjestäjien Suomen Harrastajateatteriliiton ja Jyväskylän kaupunginteatterin lisäksi Nuorisoseurat ja Kansalaisfoorumi.

www.harrastajateatterikesa.fi

Lisätietoja

Mari Saarinen
Tuottaja
Suomen Harrastajateatteriliitto
050-4682138
mari.saarinen@shtl.fi

Sinua voisi kiinnostaa

Festivaalit Tapahtumat Avoimet haut