15.02.2024

Adventures of Harriharri episode I

Harriharri ja hilloleipäesitys Helsingborgiin 

Lasten- ja nuorten teatterin biennaaliin, Bibuun on valittu mukaan kaksi teosta Suomesta. Ruotsin Skånessa, Helsinborgissa tapahtuvassa katselmuksessa 15.-18.5.2024 nähdään Harold Hejazin Adventures of Harriharri — Episode III ja Hav-Anna Companyn ja Teatteri Viiruksen  Whizz-whirr-bang-clang! 
 
Harold Hejazin luoma, livepuhuttu ja -musisoitu videopeliympäristössä tapahtuva Harriharrin seikkailut on edennyt jo kolmanteen osaansa. Sen aloitusosaa on esitetty Helsingissä UrbanApa -festivaalin ohjelmistossa. Jos ensimmäisessä episodissa villapaitaan pukeutunut, vikkeläliikkeinen Harriharri käy small talkia suomalaisessa räntäsateessa poron ja muiden vastaantulijoiden kanssa ja tsekkailee Marimekon (Harrimekon) valikoimaa pandemian tyhjentämässä kauppakeskuksessa ja irvailee taiderahoituksen ja koronatukien kustannuksella, teoksen toisen osan Harriharri keskittyy perusasioihin: asioi Alepassa -60 %:n ilta-alen aikaan, käy kalassa ja kohtaa vakavailmeisen Jussi Halla-ahon, joka epäilee Harriharrin kanadalaisuutta tämän ulkonäön perusteella. Harriharri oppii tankeroenglantia puhuvalta tekoälyltä lisää suomalaisuudesta, myös perussuomalaisuudesta.  
  
Bibu-festivaalin kansainvälisessä ohjelmistosarjassa nähtävä Adventures of Harriharri — Episode III jatkaa suomalaisen yhteiskunnan käsittelyä maahan muuttaneen näkökulmasta. Teräviä havaintoja ja huumoria ei puutu. 
 
Toinen Bibun ohjelmistoon Helsingborgiin valittu suomalaisteos on Hav-Anna Companyn ja Teatteri Viiruksen osallistava lastenesitys Whizz-whirr-bang-clang!, jossa keskustellaan muun muassa paahdetuista hilloleivistä. Leikin ja runokielen kautta nuori yleisö saa oivalluksia kaikilla aisteilla koettaviksi. Meri Anna Hulkkosen ja Christoffer Mellgrenin Sylvia Plathin runouteen pohjaten käsikirjoittaman esityksen on ohjannut Hulkkonen yhdessä wieniläisen Thomas Kasebacherin kanssa. 
 
 
Bibu-biennaalia järjestävät Ruotsin Assitej ja Teatercentrum. 
 
 
TINFO / 15.2.2024 
 
  
 
Uutisen kuvana pysäytyskuva esitystallenteesta Urban Apa -festivaalilla Ateneumin taidemuseossa Helsingissä 22.8.2020. Harold Hejazi: Adventures of Harriharri, episode I. Graafinen suunnittelu: Vilma Tuominen VR-suunnittelu: Jokke Heikkilä

Sinua voisi kiinnostaa

Kansainvälisyys Inkluusio Digitaalisuus Festivaalit Uutiset