02.09.2021

Linnea Stara. Kuva: TINFO

Harvoille suotavia kokemuksia 

En ihmettele, että sosiaali- ja terveysministeriössä joudutaan nyt lukemaan kulttuuriväen hakemuksia strategiajohtajan virkaan. Linnea Staran Huomioita tällä viikolla. 
 
Takana kiireinen viikko. TINFO muutti viime perjantaina Maneesikadulta Arkadiankadulle. Toimisto kutistui kolmisenkymmentä neliötä, mutta uudet tilat ovat valoisat ja tuntuvat avarilta. Muuttolaatikot saatiin eilen purettua, ja toimisto odottaa nyt etätöistä toivottavasti pian palaavia tinfolaisia. Teamsissa on tällä viikolla laatikoiden purun keskeltä lauleltu useamman kerran merkkipäiviään viettäville kollegoille, mutta laulu – myös meidän harrastajien – kaikuisi tietenkin paremmin live-tapahtumassa.  
 
Näitä huomioita kirjoittaessani ei vielä ole tietoa mitä huominen, eli torstai tuo tullessaan (muuta kuin kokouksia toinen toisensa perään, minkä vuoksi huomioita kirjoitetaan nyt aamuyöstä). Muun muassa Iltalehti osasi näet keskiviikkoiltana kertoa, että torstaiaamuna on kuuleminen tartuntalain muutoksesta, jonka jälkeen SOTE-ministeriryhmän kokouksessa käsitellään tartuntalain 58d pykälän muuttamista. Sieltä muutosehdotus lähtee ylimääräiseen valtioneuvoston istuntoon käsiteltäväksi. Turvavälit saattavat nyt vihdoin tulla poistetuiksi, mutta koronapassi taitaa tulla niiden tilalle. Eikä tarkemmasta aikataulusta ole tietoa.  
 
Kuusiplus -ryhmä teki keskiviikkona rikosilmoituksen Etelä-Suomen Avin päätöksestä kumota karsinointipäätös ensi viikolla – kun kumouksen olisi voinut tehdä heti kun edellytykset eivät enää täyty. Ryhmä viittaa sosiaali- ja terveysministeriön ohjauskirjeeseen, joka on velvoittanut Etelä-Suomen aluehallintovirastoa vaatimaan yleisötilaisuuksien lohkoamista vain 31.8. asti. Tämän lisäksi tiistaina pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä totesi, etteivät edellytykset lohkoamiseen enää täyty.  
 
Kuusiplus ryhmän lisäksi Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRa ilmoitti maanantaina pitävänsä kahden metrin turvavälivaatimusta perustuslain vastaisena, kun kerta tartuntamäärien huippu on jo taittunut eikä sairaala- ja tehohoidon kapasiteettia uhkaa ylikuormittuminen. MaRa valittaa asiasta hallinto-oikeuteen.   
 
En ihmettele, että STM:ssä joudutaan nyt lukemaan kulttuuriväen hakemuksia strategiajohtajan virkaan.  
 
Tänään torstaina alkaa Performing HEL -katselmus, joten niin meillä kuin Sirkuksen ja Tanssin tiedotuskeskuksilla on loppuviikolla edessä tapaamisia kansainvälisten kuraattoreiden kanssa – sekä esityksiä, näitä toistaiseksi vielä harvoille suotavia kokemuksia.  

Sinua voisi kiinnostaa

TINFO Korona Blogit