27.01.2022

Entäs nyt Maunula?

Helsingin kaupungin Kulttuuriteko 2021

Helsingin kaupungin Kulttuuriteko 2021 -palkinnot on jaettu. Palkinnon saajasta ja kunniamaininnalla palkittavista päättää vuosittain Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuuri- ja kirjastojaosto. Tällä kertaa jaettiin yksi kunniamaininta ja varsinainen palkinto.

5000 euron arvoisen Kulttuuritekopalkinnon sai Maunula-Seuran Entäs nyt Maunula -työryhmä. Työryhmä toteutti yhteisöllisen, merkityksiltään ja vaikutuksiltaan hienon yhteisöteatteriesityksen Maunulan historiasta, nykyisyydestä ja sen asukkaiden elämästä eri vaiheissa.

Hankkeen valmisteli ja toteutti monimuotoinen teatterin, musiikin ja kulttuurin alan, pääosin paikallisista toimijoista koostuva työryhmä yhdessä asukkaiden ja harrastajien kanssa, ja se esitettiin yhteensä noin 500 asukkaalle Maunula-talossa. Tämä oli upea suoritus keskellä vaikeita rajoituksia”, toteaa kulttuuri- ja kirjastojaoston puheenjohtaja Sirpa Asko-Seljavaara.

Vuoden 2021 kulttuuritekojen kunniamaininnan sai Popup Kino Helsinki -työryhmän tuottama Kino Gas -elokuvatapahtumasarja Suvilahdessa. Syksyn 2021 pimeinä iltoina ja öinä Suvilahden teräksinen kaasukello muuttui moni-ilmeiseksi tapahtumapaikaksi ja ulkona elokuvia esittäväksi elokuvateatteriksi palveluineen. Kino Gas -teatteri keräsi kaikkiaan 14 näytökseen yhteensä yli 2 000 katsojaa.   

Palkinto ja kunniamaininnat luovutettiin palkittaville kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan virtuaalisessa palkitsemistilaisuudessa 27.1.2021.   

Mikä Kulttuuritekopalkinto?

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuuri- ja kirjastojaosto myöntää vuosittain kulttuuritekopalkinnon merkittävälle ja uudenlaiselle kulttuuriteolle tai -hankkeelle, jonka vaikutukset kohdistuvat Helsinkiin tai helsinkiläisiin. Kulttuuriteko muuttaa tai haastaa olemassa olevaa kaupunkitilaa tai toimintatapaa tai saa näkemään asiat uudella tavalla.  Suuri tai pieni kulttuuriteko osoittaa rohkeutta luoda jotain uutta ja erilaista.    

Kaupunki on myöntänyt kulttuuritekopalkintoja vuodesta 2009 lähtien. Tiedot aiempina vuosina palkituista löydät täältä.

Sinua voisi kiinnostaa

Palkinnot Uutiset