11.04.2022

Helsingin Oopperakesä -kollaasi

Helsingin oopperakesä

Helsingin oopperakesä järjestetään Aleksanterin teatterissa 18.8.-4.9.2022

Viime vuonna perustetun Helsingin oopperakesä -festivaalin monipuolinen ohjelma esittelee jälleen uutta kamarioopperaa ja musiikkiteatteria. Vapaan kentän oopperaryhmät yhteen kokoava tapahtuma elo-syyskuun vaihteessa on Helsingin juhlaviikkojen ystäväfestivaali. 

Helsingin oopperakesä syntyi oopperalaulaja Reetta Ristimäen kehittämästä ja koordinoimasta vapaan oopperakentän ammattilaisryhmien yhteistyöstä. Vuoden 2021 vaikeissa koronaolosuhteissa ensimmäisen kerran järjestetty festivaali onnistui tarjoamaan värikkään kattauksen vapaalla kentällä tuotettuja uusia kamarioopperateoksia.

Nyt toisen kerran Aleksanterin teatterissa järjestettävän Helsingin oopperakesä/ Helsinki Contemporary Opera Festival -tapahtuman ohjelmassa on kantaesityksiä, Suomen ensiesityksiä sekä lisäesityksiä jo aiemmin ensi-iltansa saaneista teoksista. Mukana on seitsemän ammattilaisryhmän tuotannot.

Tänä vuonna festivaalilla on mukana Exit3-company, KLAPS klassista lapsille ry, Ooppera Skaala, Opera BOX, Satakunnan musiikkijuhlat, Suomalainen kamariooppera, Säveltaiteen tukiyhdistys Fortis ry sekä Voice Box -työryhmä. 

Helsingin oopperakesän taiteellinen johtaja on Reetta Ristimäki ja koko tapahtuman päätuottaja on Greta Tuotanto. Festivaalin pääyhteistyökumppani on Aleksanterin teatteri ja tapahtuma on Helsingin juhlaviikkojen ystäväfestivaali. 

Liput ovat myynnissä osoitteessa: https://bit.ly/OOPPERAKESA2022

Ohjelma

Helsingin oopperakesä lippupaketit:

Festivaalille on myynnissä lippupaketteja, joissa kahteen tai useampaan eri esitykseen lipun ostaessa saa 10%–20% alennuksen. Lippupaketit ovat myynnissä Aleksanterin teatterin lipunmyynnissä sekä Lippupisteen lippukaupoissa. Lisätietoja lippupaketista ja ohjelmistosta festivaalin nettisivuilla https://www.oopperaryhmat.fi/helsingin-oopperakesa

Sinua voisi kiinnostaa

Festivaalit Tapahtumat