24.10.2023

Helsingin yliopiston avoimessa kaksi kurssia tarjolla

Loppuvuodesta kaikille avoimia kursseja Helsingin yliopiston Taiteiden tutkimuksen ohjelman ja Avoimen yliopiston järjestämänä: Teatteritieteen perusteet ja Tanssintutkimuksen lähestymistapoja.
 
Teatterieteen perusteet, opettajana FT Katri Tanskanen
 
Lähiopetus 31.10.–12.12.2023
Luento
Taiteiden tutkimuksen kandiohjelma ja Avoin yliopisto
Katri Tanskanen
 
Opetuskieli suomi
Avoimen yliopiston opintomaksu 75 euroa
Teatteritieteen perusteet johdattavat sinut esitysten ja niiden tutkimuksen pariin. Opit käsitteitä ja erilaisia lähestymistapoja, joiden avulla voit tarkastella teatteria, tanssia, esitystaidetta, sirkusta ja näytelmäkirjallisuutta sekä erilaisia yhteiskunnallisia esityksiä ja ilmiöitä kriittisesti ja analyyttisesti. Kurssin jälkeen ymmärrät esitysten erityispiirteitä taiteenlajina ja toisaalta esityksiä osana taidekenttää ja yhteiskuntaa. Opit keskustelemaan ja kirjoittamaan esityksistä näkemyksesi perustellen. Kurssilla käydään katsomassa KOM-teatterin esitys Nukkekoti omakustanteisesti (lippu 16 euroa).
 
 

Tanssintutkimuksen lähestymistapoja, opettajana FT Riikka Korppi-Tommola
 
Lähiopetus 1.11.–13.12.2023
Luennot
Taiteiden tutkimuksen kandiohjelma ja Avoin yliopisto

Riikka Korppi-Tommola

Opetuskieli suomi
  • Avoimen yliopiston opintomaksu 75 euroa
Kurssilla perehdytään mm. tanssin historiantutkimuksen perusteisiin ja muutamiin sen erityispiirteisiin, kuten historiallinen keho -käsitteeseen (historical body). Kurssilla tarkastellaan tanssin ja poliittisuuden välistä suhdetta, avataan kaanon-käsitettä sekä transnationaalia lähestymistapaa tanssintutkimuksen piirissä. Kaikkineen pohditaan, miten erilaisten käsitteiden ja näkökulmien avulla voidaan avata erilaisia tanssin ilmiöitä, ajanjaksoja ja/tai teoksia ja tekijöitä konteksteissaan.
 
 
Lisätietoja: Katri Tanskanen, katri.m.tanskanen (a) helsinki.fi

Sinua voisi kiinnostaa

Tutkimus Ilmoitukset Koulutukset