03.10.2019

Helsinkiin suunnitellaan uutta Tekstin taloa 

 
Yksitoista kirjallisuuteen, käsikirjoittamiseen, kirjoittajakoulutukseen, kirjallisuuden kääntämiseen, sananvapauskysymyksiin ja tutkimukseen erikoistunutta järjestöä on perustanut Helsingissä Tekstin talo - Textens hus -yhdistyksen.
  
Yhdistyksen tavoitteena on saada Helsinkiin Tekstin talo. Tekstin talon ideana on toimia taiteilijoiden kohtaamis- ja kotipaikkana ja luoda yhteistyötä taiteen tekemisen, alan koulutuksen, tutkimuksen ja kehittämisen välille. Taloon kaavaillaan kirjoittajien työtiloja, monipuolista esitys- ja koulutustoimintaa, alan järjestöjen ja organisaatioiden toimitiloja ja kahvilapalveluita. 
 
Yhdistyksen perustivat Helsinki Poetry Connection, Kriittinen korkeakoulu, Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto, Labbet, Nuoren Voiman Liitto, Poesia, Runoyhdistys Nihil Interit, Suomen näytelmäkirjailijat ja käsikirjoittajat, Suomen PEN, Teatterin tiedotuskeskus TINFO ja Tutkijaliitto. 
 
Tekstin talo onkin tekemisen paikka, tekijöiden avoin yhteisö, johon on helppo tulla mukaan. Se myös madaltaa rajaa tekijöiden ja kokijoiden välillä ja kokoaa tekstien tekijöitä ja niistä kiinnostuneita yhteen. 
 
- Tällainen talo toimii vetovoimatekijänä myös kansainvälisesti. Tulemme verkostoitumaan kansainvälisesti muiden samantyyppisten talojen kanssa, linjaa Tekstin talon puheenjohtaja Laura Serkosalo (kuvassa). 
 
- Tilakysymys on vielä avoinna. Kartoitamme tilaratkaisuja parhaillaan ja rakennamme yhteistyötä kaupungin, eri toimijoiden ja rahoittajien kanssa, täsmentää varapuheenjohtaja Jari Nikkola.
 
Uuden yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana toimii Laura Serkosalo (Nuoren Voiman Liitto) ja varapuheenjohtajana Jari Nikkola (Nihil Interit). 

Lisätietoja:
Laura Serkosalo, 044 207 4650, laura.serkosalo(a)nuorenvoimanliitto.fi 
Jari Nikkola, 040 566 0405, tjnihilinterit(a)gmail.com 
 
 

Miksi TINFO mukaan Tekstin taloon?
 

Näemme Tekstin talon kiinnostavana uudenlaisena taiteilija- ja taidelähtöisenä yhteenliittymänä. Meitä innoittaa ekoriittisen ajan verkostomainen toimintayhteisö, joka jakaa yhteisen intohimon kieltä ja kirjoittamista kohtaan sekä tekstin eri ilmentymismuotoja kohtaan. 

Me tinfolaiset ajattelemme nyt muotoutuvan Tekstin talon sisaruksena Norjan Dramatikkens Husille. Ajattelemme tekstin koelaboratoriota, joka mahdollistaisi pitkäjänteisen kehittelyn ja antaisi tilan ennenkokemattomalle. Ajattelemme saman katon alla toimimisen tuomia ilmeisiä ja vielä ilmentymättömiä etuja, kaikki laadukkaan tekstuaalisen materiaalin puolesta. Ajattelemme kohtaamisia, jotka synnyttävät luottamusta ja tuottavat kahdensuuntaista kansainvälistä liikkuvuutta. 

Tekstin talosta tulee tällä porukalla enemmän kuin sitä tekemässä olevien yhteisöjen summa, vapaamuotoinen toiminta-alusta, puitteet ja mahdollistaja. 

TINFO on teatterin ja esitystaiteen kansainvälisen liikkuvuuden, tilastoinnin, tiedon- ja tekstintuotannon sekä viestinnän asiantuntija.

***
Lisätietoja Teatterin tiedotuskeskuksen (TINFO) puolesta asiassa antaa:
Johtaja Hanna Helavuori +358 44 363 1722, hanna.helavuori(a)tinfo.fi

Sinua voisi kiinnostaa

TINFO