03.02.2022

Samira Elagoz

Hopeinen Leijona Samira Elagozille

 
Elokuvadokumentaristi ja esiintyjä Samira Elagoz on valittu Venetsian monitaiteisen biennaalin tämänvuotisen Hopeinen Leijona -palkinnon saajaksi. Palkinto luovutetaan kesä-heinäkuun vaihteessa järjestettävän 50. Kansainvälisen teatterifestivaalin, Biennale Teatron yhteydessä Venetsiassa.
 
Jury jakaa biennalen kakkospalkinnon Elagozille hänen Seek Bromance -teoksestaanTeosta kiitetään eri taidemuotojen, mm. dokumenttiesityksen, multimedian ja performanssin ainutlaatuisesta yhdistämisestä ja taitavasta sukupuoli-identiteetin käsittelystä taiteessaan, pannen myös itsensä alttiiksi sen materiaalina. Seek Bromance on tehty yhdessä Cade Mogan kanssa. 
 
Suomalais-egyptiläisen, Amsterdamissa asuvan Samira Elagozin aiempi teos Cock, Cock... Who's There kiersi maailman festivaaleja keräten mittavan määrän palkintoja.  Suomessa se nähtiin useaan otteeseen, ensi kertaa Mad House Helsingin ohjelmistossa vuonna 2017.
 
Uusi teos, Hopeisen Leijonan arvoinen Seek Bromance on esittävän taiteen festivaali SPRING Utrechtin päätuottama. Se tullaan näkemään paitsi kesäkuun lopussa Venetsiassa, myös jo kevään aikana Utrechtin lisäksi myös muualla Euroopassa.
 
TINFO / 2.2.2022

Sinua voisi kiinnostaa

Palkinnot Uutiset