18.05.2022

Puoli-Q -sali. Kuva: Hyde Hytti.

TEATR VIKART & TINFO 

Natalia Vorozhbyt: HUONOT TIET (Ukraina) 

Kuusi tarinaa Donbassin teiden varsilta sodan keskeltä. Turvallista paikkaa ei ole, eikä kukaan voi ymmärtää mitä tapahtuu. Ukrainassa sota on alkanut jo vuonna 2014.

Lukuteatteriesitys torstaina 9.6. klo 19.00. Vierailunäyttämö Puoli-Q, Tunturikatu 16.
Suomennos: Eero Balk, ohjaus: Viktor Drevitski, rooleissa kuusi näyttelijää.

”Esityksen jälkeen meillä on videoyhteys näytelmäkirjailijaan Kiovassa. Natasha on iloinen, että suomalainen yleisö pääsee jälleen kuulemaan hänen sanojaan. Hänestä on hyvä olla kanssamme, vaikkakin vain virtuaalisesti”, kertoo ohjaaja Drevitski kirjailijan terveiset. Tämän jälkeen hän lausuu sekä ukrainaksi ja suomeksi esityksemme moton:

”Ja ei ole uudessa maassa oleva vihollista,
Vaan tulee olemaan poika ja tulee olemaan äiti,
Ja tulee olemaan ihmisiä maan päällä!”

- Taras Ševtšenko (1814-1861)

Esitys on suomeksi.

Natalia Vorozhbyt on ohjannut näytelmätekstistään myös elokuvan.

Kesto noin 90 minuuttia + keskustelu näytelmäkirjailijan kanssa, jonka vetää Sanni Martiskainen näytelmän tekijänoikeuksia Suomessa hoitavasta Nordic Drama Corner oy:stä. Videoyhteydet Suomen ja Ukrainan välillä: Olena Tyshchenko.

Vapaa pääsy ilmoittautumalla hyde@tinfo.fi.


TEATR VIKART on nykydraaman laboratorio, joka tuottaa ja esittää uusia tekstejä ex-Neuvostoliitosta. TEATR VIKART toimii Helsingin Kaapelitehtaalla.

Teatterin tiedotuskeskuksen (TINFO) teatterihanke TAKO (okm) on tukenut lukuteatteriesitystä ja kiittää Q-teatteria tilasta.

Sinua voisi kiinnostaa

Kansainvälisyys Näytelmät Kirjailijat Tapahtumat Kääntäjät