10.08.2021

Vuosaari21

Hyvän elämän jäljillä 
Vuosaari 21 -syysfestivaali

Taidetta ja kaikille avoimia tapahtumia Vuosaaressa koko syksyn

 Klockriketeatern, KOM-teatteri ja Suomen valokuvataiteen museo ovat jo kuuden vuoden ajan järjestäneet erilaisia taide- ja kulttuurielämyksiä eri puolilla Vuosaarta. Yhdessä paikallisten tekijöiden, toimijoiden ja asukkaiden kanssa olemme pohtineet muun muassa sitä, mitä on hyvä elämä. 

Monipuolinen yhteistyö huipentuu tulevana syksynä erilaisista tapahtumista koostuvaan festivaaliin. Yhdessä vuosaarelaisten kanssa sukellamme kaupunginosan menneisyyteen ja tulevaisuuteen, herätämme eri paikat eloon tarinoiden avulla sekä juhlimme taiteen tekemisen ja kokemisen riemua pimenevissä syysilloissa. 

Luvassa on muun muassa yhteiseen seikkailuun johdatteleva yhteisötaiteellinen avajaisteos, sisäisiin spektaakkeleihin kutsuva kokonaisuus Vuosaaren vanhassa lukiossa, sekä jo perinteeksi muodostuneet valojuhlat Kangaslammella. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

OHJELMA
15.8.–21.11.2021
 

15.8.2021  klo 16–17
Avajaiset – Tanssii puiden kanssa

Lokkisaarenpuisto, Vuosaari

Hyvän elämän jäljillä -syysfestivaalin avajaiset ovat oodi luonnolle, kohtaamiselle, kuuntelemiselle ja jaetulle ilolle. Lokkisaarenpuiston metsäsaarekkeen sammaloitunut koivu, jykevät männyt, sinnikäs kataja, kaartuneet pajut ja aavistuksen surumieliset kuuset kutsuvat kanssaeläjänsä mukaan tanssiin. Tuulen ja lintujen lisäksi musiikista vastaavat harpisti Natalia Castrillón, kontrabasisti Eero Tikkanen, saksofonisti Kaisa Siirala, harmonisti Juha Kujanpää ja perkussionisti João Luis Lopes. Puiden kanssa tanssii Sibiry Konate ja niiden oksilla lennähtelevät ilmatanssijat Verna Laine sekä Anna Lehtonen. 


1.10.2021
Päähenkilöt -videoteoksen ensi-ilta

Vuotalo, Mosaiikkitori 2, Vuosaari

Päähenkilöt videoteos pohjautuu Kangaslammen ympäristössä aikaansa viettävien ihmisten tarinoihin. Lyhytelokuvassa kuljetaan niin kutsutun lammen talkkarin, Pohjoisen Vuosaaren alueella päivystävän puolifiktiivisen hahmon matkassa. 
 

11.10.–31.10.2021
Vyöhyke V | Zon V | Tsooni V | Зона B | Aagga V | V منطقة
Vuosaaren vanha lukio
Vuosaarentie 7, Vuosaari

Vuosaari 21 -hanke ja taiteilijaryhmä KOKIMO kutsuvat kokijoita moniaistiseen, näyttelymuotoiseen teokseen, sisäisiin spektaakkeleihin mielen näyttämöille. Vyöhyke V -näyttely rihmastoituu Vuosaaren vanhan lukion tiloihin, ja se perustuu hankkeen Vuosaaren asukkaiden kanssa tuottamiin aineistoihin, moniaistiseen havainnointiin, tilallisuuteen ja kohtaamisiin.

Lue lisää
 

21.11
Kangaslammen rannat -kuoroteoksen kantaesitys

Kangaslampi, Vuosaari

Kangaslammen rannat on paitsi kantaesitettävän kuoroteoksen nimi myös  tapahtumapaikka myöhäissyksyn ulkoilmatapahtumalle. Luopumisen ja toivon paviljongeissa, valon ja varjon leikkien kautta, jätämme samalla jäähyväiset monivuotiselle projektille Vuosaaren maisemissa ja asukkaiden parissa. Illan hämärtyessä uusi valoteos ja vastasyntyneet valo-olennot johdattelevat meitä muistojen kautta kohti kevään valoa. Teos on osa Pohjoisen Vuosaaren valojuhlia.

Esiintyjät: Discantus -kuoro
Ohjaus: Dan Henriksson
Sävellys: Juha Kujanpää


Vuosaari 21 -projektin materiaaleja ja työskentelyä esittelevä julkaisu ilmestyi osana festivaalia lokakuun 2021 aikana sekä digitaalisena että painettuna. Lue tästä (pdf)

Lue lisää festivaalista

Sinua voisi kiinnostaa

Festivaalit Tapahtumat Ilmoitukset