14.09.2020

IETM 2020

IETM – Jättiverkoston kokous hajasijoitettuna

Koronapandemia on kuumentanut globaalit tietoverkot ja luonut aivan uudenlaisen virtuaalikokousmaailman. Kansainvälisen liikkumisen rajoituksissa lähialueyhteistyön merkitys kasvaa. Tuoreimpana esimerkkinä on maailmanlaajuisen yli 500-jäsenisen IETM-verkoston (International network for contemporary performing arts) syyskokous (Plenary Meeting), joka poikkeuksellisesti järjestetään samaan aikaan 16 eurooppalaisessa kaupungissa ja kahdeksalla muulla paikkakunnalla ympäri maailmaa.

Kokouksen nimi on IETM Multi-Location 1.-2.10.2020. Kaikissa paikoissa on mahdollista myös online-osallistuminen. Osa suomalaisista kokousosanottajista ja verkoston jäsenistä suuntaa matkansa Latvian Riikaan, jossa Latvian Uusi Teatteri-instituutti (Homo Novus -festivaali) toimii kokousjärjestäjänä uuden taiteellisen johtajansa, australialaisen Bek Bergerin vetämänä.

Suomalaiset muodostavat yhdessä balttilaisten kollegojensa kanssa kokouksessa oman tukikohtansa Riiassa. Yksi paikanpäälle matkustavista on sadsongkomplex:fi:n Jari Juutinen, joka on kokenut IETM:n konkreettisen hyödyn työlleen: 

"Kävin viime vuonna ensimmäisen kerran verkoston kokouksessa Hullissa meidän ranskalaisen agentin, sanotaanko jokseenkin vakavahenkisestä suosituksesta, ja tajusin kyllä, että oltiin oikeassa paikassa.

Mahtava systeemi verkottumiseen. Saatiin hyviä kontakteja ja ihan konkretiaakin: meillä alkoi heti yhteistuotannon suunnittelu espanjalaisen tuottajan kanssa, jonka covid-19 on nyt tietenkin keskeyttänyt, mutta sitä jatketaan ja tuotantokin tulee ulos aikanaan."

IETM Multi-Location 1.-2.10.2020

IETM Multi-Location 1.-2.10.2020 – Riika

Homo Novus -festivaali

 

TINFO / 17.9.2020

Sinua voisi kiinnostaa

Kansainvälisyys Events