Ilona-esitystietokanta

ILONA-esitystietokanta

Ilona-tietokannassa ovat Suomen ammattiteattereiden esitykset 1800-luvulta tähän päivään.

Ilona on suomalaisen teatterin järeä tietopankki, joka perustuu Suomen Teatterijärjestöjen Keskusliiton 50 vuoden aikana keräämään teattereiden esitystietokantaan, jota nykyisin ylläpitää ja kokoaa TINFO.

Ilonasta voi hakea tietoja suomalaisissa ammattiteattereissa ja ammatillisissa ryhmissä esitetyistä teoksista. Tietoja on mahdollisuus etsiä näytelmäkirjailijan nimen, esityksen nimen, esitysajankohdan tai teatterin mukaan ja 1990-luvulta lähtien myös ohjaajan nimellä.

Lue lisää tietokannan kattavuudesta.

Ilona-tietokannassa voit hakea tietoja esityksen nimen, esitysajankohdan, teatterin tai näytelmäkirjailijan mukaan. Myös muut tekijähaut ovat mahdollisia.

 

Mikä Ilona?

Tietojen keruun vuodesta 1943 lähtien aloitti aikanaan Suomen Teatterijärjestöjen Keskusliiton kanslisti, sittemmin toimistopäällikkö Ilona Tainio. Tainio jatkoi tätä työtä aina eläkkeelle siirtymiseensä asti vuoteen 1980. Tietokannan nimessä kunnioitetaan hänen muistoaan ja elämäntyötään.

Tietopankin verkkoversion ovat toteuttaneet yhteistyössä Teatterin tiedotuskeskus TINFO ja Teatterimuseo. Ilona-esitystietokannan kehittämiseen on saatu tukea Opetus- ja kulttuuriministeriön tietoyhteiskuntavaroista.

Palvelun uudistus on kesken, ilmoittaisitko mahdollisista virhetilanteista: piia.volmari(at)tinfo.fi.

» Avaa Ilona

Sinua voisi kiinnostaa

Tilastot