26.02.2021

Talking in the Rain

Ilmasto ihon alla 

Virtuaalisessa esityksessä puhutaan säästä ja se tapahtuu Tromssan ja Helsingin välillä, jokaisen osallistujan omassa mobiililaitteessa. Todellisuuden tutkimuskeskus norjalaisten kumppaniensa kanssa yhdistää teoksessa niin kehon ja mielen kuin taiteen ja tutkimuksenkin ilmaston fiilistelemiseksi. 
 
Suomalais-norjalainen yhteistyöteos Talking in the Rain: An Entertaining Show About the Weather toteutuu kolmena maaliskuisena iltana 10.-12.3.2021. Teoksen aiheena on sää ja ilmasto kehollisena kokemuksena. Esitykseen osallistutaan Zoomin kautta, mutta sen esiintyjät ovat sekä Helsingissä että Tromssassa. 
 
Todellisuuden tutkimuskeskuksen ja Tromssassa toimivien Ferske Scener -teatteriryhmän ja Vestlandsforskning -instituutin yhteistuotantoesitys Talking in the Rain on toteutunut aiemmin Liikkeellä marraskuussa -festivaalin ohjelmistossa. Tätä ennen sillä on ollut kaksi työskentelyjaksoihin liittynyttä demoa Sogndalissa ja Hammerfestissa Norjassa vuonna 2019 liveyleisölle.  
 
Esityksen taiteelliset johtajat ovat Maria Oiva ja Kristina Junttila. Muuta työryhmää ovat esiintyjät molemmista maista, tekniikka ja tuotantotiimi Helsingistä sekä polkupyörälähetit, jotka toimittavat osallistujille esitykseen kuuluvat paketit. 
 
Todellisuuden tutkimuskeskus on 20-vuotias, Helsingistä käsin toimiva esitystaiteen kollektiivi. Sitä voi teoshistoriansa perusteella pitää ruumiin tuntoja tutkivien ja kokemuskeskeisten esitysten tekijänä ja asiantuntijana. Ferske Scener on kolmen tromssalaisen taiteilijan vuonna 2004 perustama teatteriryhmä, joka teoksissaan käsittelee arktiselle alueelle olennaisia kulttuurien, kielten, etnisyyksien ja luonnon kysymyksiä ja käyttää kielinään saamea, norjaa ja suomea.  
 
TINFO / Sari Havukainen, 26.2.2021 
 
 
Kuva: Todellisuuden tutkimuskeskus

Sinua voisi kiinnostaa

Kansainvälisyys Digitaalisuus Ekologisuus