25.08.2022

Didos bar

Immersiivinen Dido’s Bar -teatteriesitys Lontoossa ja kiertueella Englannissa

Musiikkiklubille sijoittuva Dido’s Bar on uusi immersiivinen teatteri- ja musiikkituotanto, joka saa ensi-iltansa Lontoon historiallisessa Royal Docksissa. Lisäksi esitys kiertää Manchesterissä, Leicesterissä, Portsmouthissa ja Oxfordissa.

Dido’s Bar on uudelleenkerronta Vergiliuksen eeppisestä runosta Aeneis, joka kertoo matkanteosta, rakkaudesta ja joukkoon sulautumisesta. Tarina kerrotaan 2000-luvun pakolaisten näkökulmasta, ja esityksen taustajoukot ja esiintyjäkaarti koostuu monikielisestä kansainvälisestä joukosta näyttelijä-muusikoita. Joka ilta jumalalliset baarinpitäjät Juno ja Venus toivottavat lavalleen maailmanluokan artisteja, joiden esitysten ympärille tarina rakentuu.

Teos sai inspiraationsa ohjaaja Josephine Burtonin tapaamisesta nykyisin Suomessa asuvan iranilaisen kurdipakolaisen, säveltäjä Marouf Majidin kanssa. Maroufin esitykseen tuoma henkilökohtainen ja musiikillinen sisältö yhdistettynä kirjoittaja Hattie Naylorin, Josephinen, esiintyjien ja Dido’s Bar House Bandin panokseen muodostaa esityksen ytimen. Esityksen musiikin ovat luoneet Marouf Majidi ja Riku Kantola. Suomalainen Tuukka Leppänen näyttelee esityksessä Turnuksen roolin.

Tuotannossa on mukana Teatterin tiedotuskeskuksen (TINFO) LUO-hanke, jonka rahoittajana on opetus- ja kulttuuriministeriö. Yhteistuotantokumppani on Suomen Britannian- ja Irlannin-instituutti.

Dido’s Bar, 23.9.–29.10. Lontoon Royal Docksissa ja kiertueella Englannissa.

Lontoo, 23.9.–15.10. Liput alkaen £7.50. Unit F, The Factory, Factory Rd, Royal Docks, London E16 2HB. Lue lisää ja varaa lippusi täällä.

Manchester 10.10.–21.10. Tietoa lipuista tulossa

Leicester 18.10.–19.10. Tietoa lipuista tulossa

Portsmouth 22.10.–23.10. Tietoa lipuista tulossa

Oxford 27.10.–29.10. Tietoa lipuista tulossa

Sinua voisi kiinnostaa

Kansainvälisyys Hankkeet Uutiset